Torta z piškótového a penového cesta fotorecept
Foto: olinecka
Chcela som upiecť koláč,nakoniec je z toho torta.
príprava
na 180-90 °C
Suroviny
Cesto I.: | |
4 ks |
|
170 g |
|
170 g |
|
0,5 dcl |
|
0,5 dcl |
|
na vymastenie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Cesto II.: | |
3 ks |
|
200 g |
|
štipka |
|
1 ml |
|
1 ks |
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Vajca a cukor vymiešame do penista,postupne pridáme olej,mlieko a nakoniec zľahka vmiešame múku.Tortovu formu vyložime papierom na pečenie a boky vymastime maslom vysypeme múkou,vylejeme cesto a pečieme na 180 stupňov 30 minut.Vychladnuty korpus prekrojime na polvicu.
-
2
Bielka a cukor dáme do misy,ktorú dáme nad paru a šľahame na najvyšších otačkach kým sa nám nerobí tuhý sneh ,pridáme štipku soli a citrónovú šťavu došľahame do tuha.Misu stiahneme z pary a cesto rozotrieme do pripravenej formy ,ktorú sme vystlali papierom na pečenie a vymastili maslom.Sušime na 90 stupňov 180 minút medzi tym kontrolujeme.
-
3
Pripravíme plnku ,vyšľahame na najvyšších otačkach kym nezhustne podobne ,ako šľahačku.,dáme do chladničky.
-
4
Piškotovy korpus prekrojeny natrieme lekvarom a plnkou preložime snehový korpus,ktorý natrieme plnkou a preložime piškotovy korpus potrety lekvarom.Zbytkom plnky potrieme vrch a boky torty a nakoniec ozdobíme ovocím podľa seba.Takto vyzerá v reze.
www.berkana.sk/rastlinna-slahacka.html...
To je to,kvôli čomu si už nekupujem veterníky...otras.Dlho to vydrží,preto to tam dávajú cukrári.So šľahačkou to nemá nič spoločné.