zajtra oslavuje naša vanesočka 5 rokov :)
Suroviny
| Cesto: | |
| 6 ks |
|
| štipka |
|
| 130 g |
|
| 260 g |
|
| 150 ml |
|
| 150 ml |
|
| 390 g |
|
| 2 ks |
|
| Plnka: | |
| 150 g |
|
| 600 ml |
|
| 2 ks |
|
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| Poťahova hmota: | |
| 180 g |
|
| 2 pl |
|
| 1 čl |
|
| 600 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Vajička si oddelime.Do bielok dame 1pl vody a stipku soli a vyšlahame.Pridame kryš.cukor a doslahame do tuha.Do žltok dame praš.cukor a postupne pridavame olej a vodu.
- 2
Muku zmiešame s kypr.praskom a ak chceme aj s 2PL kakaa a postupne so snehom pridavame do zltkovej zmesi.Vymiešame hladke cesto.Pečieme vo vymastenej forme v tvare zajaca hodinu pri 170 stupňoch..
- 3
Po upečeni nechame vychladnut a prekrojime na 3 časti.
- 4
Plnka: Z mlieka a zl.klasov uvarime husty puding.Po uvareni pridame opraženy kokos a nechame vychladnut.Po vychladnuti pridame maslo vyšľahane s cukrom a naplnime tortu.Trochou potrieme nakoniec aj celu tortu.
- 5
Poťahovka: Do misky dame cukriky,vodu,citrodeko (kys.citronova) a heru o velkosti orecha.Dame mikrovlnky na 2min,ale pozor kazdych 15sekund premiešame.Vyberieme a pridame praš.cukor 400 g ale preosiaty ! Zamiešame vareškou.Na pracovnu dosku dame zvysny preosiaty cukor a naň urobenu hmotu a miesime dokym nevezme vsetok cukor.Ma po dokončeni 1kg.
- 6
A uz len dozdobime podľa seba :) Tu je cela lebo hore ju orezalo :)
- 7
... :)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu