Torta pre Vanes v tvare zajačika

mimka946 - fotkamimka946, 29. mája 2013
Torta pre Vanes v tvare zajačika
Foto: mimka946

zajtra oslavuje naša vanesočka 5 rokov :)

Suroviny

Cesto:
6 ks
štipka
130 g
260 g
150 ml
150 ml
390 g
2 ks
Plnka:
150 g
600 ml
2 ks
250 g
250 g
Poťahova hmota:
180 g
2 pl
1 čl
600 g




Postup

  1. 1

    Vajička si oddelime.Do bielok dame 1pl vody a stipku soli a vyšlahame.Pridame kryš.cukor a doslahame do tuha.Do žltok dame praš.cukor a postupne pridavame olej a vodu.

  2. 2

    Muku zmiešame s kypr.praskom a ak chceme aj s 2PL kakaa a postupne so snehom pridavame do zltkovej zmesi.Vymiešame hladke cesto.Pečieme vo vymastenej forme v tvare zajaca hodinu pri 170 stupňoch..

  3. 3

    Po upečeni nechame vychladnut a prekrojime na 3 časti.

  4. 4

    Plnka: Z mlieka a zl.klasov uvarime husty puding.Po uvareni pridame opraženy kokos a nechame vychladnut.Po vychladnuti pridame maslo vyšľahane s cukrom a naplnime tortu.Trochou potrieme nakoniec aj celu tortu.

  5. 5

    Poťahovka: Do misky dame cukriky,vodu,citrodeko (kys.citronova) a heru o velkosti orecha.Dame mikrovlnky na 2min,ale pozor kazdych 15sekund premiešame.Vyberieme a pridame praš.cukor 400 g ale preosiaty ! Zamiešame vareškou.Na pracovnu dosku dame zvysny preosiaty cukor a naň urobenu hmotu a miesime dokym nevezme vsetok cukor.Ma po dokončeni 1kg.

  6. 6

    A uz len dozdobime podľa seba :) Tu je cela lebo hore ju orezalo :)

    Torta pre Vanes v tvare zajačika - obrázok 6
  7. 7

    ... :)

    Torta pre Vanes v tvare zajačika - obrázok 7

Diskusia k receptu

martamm
Mimka946, peknú tortičku si upiekla pre oslávenkyňu, má presne toľko rokov, ako moja vnučka, tak si viem predstaviť, ako sa tešila. Som zvedavá na ten kokosový krém, uložím preto recept do KK :)
gacy
Mš ju krásnu. Mňa by zaujímalo či sa pod pudingovým krémom marcipán netopí. Čítala som o tom vela a občas sa to stávalo tak som to radšej vzdala a neriskovala. Máš skúsenosti ? :) dakujem
mimka946
Dakujem :) Nie netopi sa teda podla toho aky mas no mne sa tento nikdy netopil :) topil sa akurat ten polotovar z obchodu co predavaju v sáčku :)
gacy
Dakujem :) akurat bude mat mala sestra 5 rokov tak jej chcem urobit presne takuto tortu ale Hello Kitty :) to ti vazne stacilo 6 vajicok aby si taky velky korpus (predpokladam robeny na plechu) rozkrojila na 3 casti ? :)) to je NESKUTOCNE ^_^
gacy
Ci ty si to robila do zajacovej formy? ;) a prosim ake to ma rozmery? Dlzka a maximalna sirka ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia