Tofu
Tofu v sezame s hubami a rezancami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Cesnak nakrájame nadrobno, čili na
kolieska. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na
rezance. Huby očistíme. V panvici zohrejeme
sezamový olej, pridáme cesnak, čili
a mrkvu. Pražíme 2 – 3 minúty, pridáme
huby a krátko podusíme.
- Tofu nakrájame na plátky a obalíme vo
vyšľahaných bielkoch so soľou. Potom
tofu obalíme v sezame. Rozpálime olej
a tofu na ňom opečieme.
- Soba rezance vložíme do vriacej vody
a varíme 5 minút. Potom ich scedíme, rozdelíme
na taniere, pridáme opražené tofu
a huby. Podávame s omáčkou vymiešanou
zo sójovej a z ustricovej omáčky, cukru
a 50 ml vody.
|