Tofu

Tofu v sezame s hubami a rezancami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cesnak nakrájame nadrobno, čili na kolieska. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na rezance. Huby očistíme. V panvici zohrejeme sezamový olej, pridáme cesnak, čili a mrkvu. Pražíme 2 – 3 minúty, pridáme huby a krátko podusíme.
  2. Tofu nakrájame na plátky a obalíme vo vyšľahaných bielkoch so soľou. Potom tofu obalíme v sezame. Rozpálime olej a tofu na ňom opečieme.
  3. Soba rezance vložíme do vriacej vody a varíme 5 minút. Potom ich scedíme, rozdelíme na taniere, pridáme opražené tofu a huby. Podávame s omáčkou vymiešanou zo sójovej a z ustricovej omáčky, cukru a 50 ml vody.