Tofu fašírky
Tofu karbonátky s uhorkovým dipom
Autor receptu: ingova
Lahké a zdravé karbonátky, vhodné na večeru bez príloh.
4 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu pokrájanú nadrobno orestujeme v panvici na oleji. Osolíme, odstavíme a necháme vychladnúť.
- Vychladnuté zemiaky ošúpeme, spolu so syrom tofu a s údeným syrom postrúhame najemno.
- Do zmesi pridáme orestovanú cibuľu, vajce, posekané bylinky, osolíme a okoreníme. Prisypeme toľko polohrubej múky, aby sme vypracovali nelepivé cesto.
- Z masy vyformujeme karbonátky. Obalíme ich v rozšľahanom vajci a v strúhanke a opečieme na panvici z obidvoch strán.
- Šalátovú uhorku nakrájanú na kolieska osolíme, ochutíme kyslou smotanou, mletým čiernym korením, kôprom a nadrobno pokrájanou čili papričkou zbavenou zrniečok. Podávame s karbonátkami. Môžeme pridať aj zemiaky ako prílohu.