Mäsový koláč

Točený koláč s mäsom a kapustou (fotorecept)

Autor receptu: eruska25

Začína kapustová sezóna.

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Kapustu nakrájame na rezančeky, pridáme soľ, rascu, trochu podlejeme vodou a udusíme do zmäknutia - asi 15 minút.
  2. Popri tom na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita.
  3. Pridáme mleté mäso, soľ, korenie, pretlačený cesnak a porestujeme.
  4. Pridáme scedenú udusenú kapustu, premiešame, dochutíme podľa potreby a plnku necháme vychladnúť.
  5. Zmiešame všetky suroviny na cesto a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti.
  6. Každý bochník vyvaľkáme na obdĺžnik, naplníme štvrtinou plnky a zrolujeme.
  7. Jednotlivé rolky vkladáme do vymastenej okrúhlej formy a stáčame do tvaru slimáka. Začíname od stredu.
  8. Prikladáme ďalšie rolky. Potrieme olejom, posypeme sezamovými semienkami.
  9. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút. Hneď po upečení ešte potrieme olejom.
  10. Dobrú chuť.