Mäsový koláč
Točený koláč s mäsom a kapustou (fotorecept)
Autor receptu: eruska25
Začína kapustová sezóna.
6 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup- Kapustu nakrájame na rezančeky, pridáme soľ, rascu, trochu podlejeme vodou a udusíme do zmäknutia - asi 15 minút.
- Popri tom na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu do sklovita.
- Pridáme mleté mäso, soľ, korenie, pretlačený cesnak a porestujeme.
- Pridáme scedenú udusenú kapustu, premiešame, dochutíme podľa potreby a plnku necháme vychladnúť.
- Zmiešame všetky suroviny na cesto a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti.
- Každý bochník vyvaľkáme na obdĺžnik, naplníme štvrtinou plnky a zrolujeme.
- Jednotlivé rolky vkladáme do vymastenej okrúhlej formy a stáčame do tvaru slimáka. Začíname od stredu.
- Prikladáme ďalšie rolky. Potrieme olejom, posypeme sezamovými semienkami.
- Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C 30 minút. Hneď po upečení ešte potrieme olejom.
- Dobrú chuť.
|