Karí
Thajské zelené karí
Autor receptu: redakcia
Postup- Zelená karí pasta: Všetky ingrediencie samostatne
ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Po nakrájaní
podrvíme v mažiari na jemnú pastu.
- Karí omáčka: Do hrnca nalejeme olej, necháme ho
poriadne rozohriať, pridáme pripravenú zelenú karí pastu. Počas stáleho miešania a na silnom ohni pražíme asi 2 minúty, kým sa
neuvoľnia všetky chute a aróma. Pridáme kokosové
mlieko, palmový
cukor a necháme
variť na miernom ohni
asi 30 minút. Po uvarení karí precedíme
a dochutíme rybacou
omáčkou a limetkovou šťavou.
- Do karí omáčky môžeme pridať akúkoľvek zeleninu, mäso alebo ryby a uvariť, alebo tieto môžeme pripraviť osobitne (napr. opiecť na oleji na panvici). Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.
|