Karí

Thajské zelené karí

Autor receptu: redakcia

50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zelená karí pasta: Všetky ingrediencie samostatne ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Po nakrájaní podrvíme v mažiari na jemnú pastu.
  2. Karí omáčka: Do hrnca nalejeme olej, necháme ho poriadne rozohriať, pridáme pripravenú zelenú karí pastu. Počas stáleho miešania a na silnom ohni pražíme asi 2 minúty, kým sa neuvoľnia všetky chute a aróma. Pridáme kokosové mlieko, palmový cukor a necháme variť na miernom ohni asi 30 minút. Po uvarení karí precedíme a dochutíme rybacou omáčkou a limetkovou šťavou.
  3. Do karí omáčky môžeme pridať akúkoľvek zeleninu, mäso alebo ryby a uvariť, alebo tieto môžeme pripraviť osobitne (napr. opiecť na oleji na panvici). Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou.