Pohánkový šalát
Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
10 minút na 215 °C |
Postup- Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu a petržlen ošúpeme a rozpolíme.
- Zeleninu rozložíme na plech, posypeme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a pridáme nakrájané maslo. Pečieme
v rúre vyhriatej na 215 °C asi 10 minút. Počas pečenia zeleninu premiešame.
- Šalotku nakrájame nadrobno a restujeme ju na rozohriatom olivovom oleji asi 3 minúty. Potom pridáme pohánku, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Opekáme 5 minút a primiešame špenát.
- Teplý pohánkový šalát podávame s upečenou zeleninou a dipom.
- Dip: Bylinky nasekáme, vložíme do misy a pridáme kyslú smotanu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
|