Pohánkový šalát

Teplý šalát z pohánky s glazovanou zeleninou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
na 215 °C

Postup

  1. Pohánku uvaríme podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom scedíme a necháme odkvapkať. Mrkvu a petržlen ošúpeme a rozpolíme.
  2. Zeleninu rozložíme na plech, posypeme cukrom, soľou, mletým čiernym korením a pridáme nakrájané maslo. Pečieme v rúre vyhriatej na 215 °C asi 10 minút. Počas pečenia zeleninu premiešame.
  3. Šalotku nakrájame nadrobno a restujeme ju na rozohriatom olivovom oleji asi 3 minúty. Potom pridáme pohánku, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Opekáme 5 minút a primiešame špenát.
  4. Teplý pohánkový šalát podávame s upečenou zeleninou a dipom.
  5. Dip: Bylinky nasekáme, vložíme do misy a pridáme kyslú smotanu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.