Hubový šalát
Teplý hubový šalát
Autor receptu: redakcia
Postup- Huby dôkladne očistíme, hlivu zbavíme tvrdého stredu a nakrájame na široké rezance. Šampiňóny očistíme a odstránime nožičky.
- Panvicu alebo wok s hrubým dnom dôkladne rozohrejeme a kvapneme trošku oleja. Aj huby pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a vložíme na panvicu. Restujeme na maximálne rozpálenom tuku, aby sa huby dozlatista opiekli a nepustili pritom
šťavu – nesmú sa dusiť. Osolíme až na koniec.
- Do inej panvice alebo woku dáme olivový
olej, nasekaný cesnak a šalotku. Keď cibuľa
zosklovatie, pridáme tymian, čili a restujeme. Zalejeme vínnym octom a povaríme asi 2 minúty. Vsypeme orestované huby a odstavíme. Pridáme
čerstvo nasekané bylinky, zľahka „prehodíme“
a ihneď servírujeme.
|