| 
	        
	        
	        Hubový šalát
	        Teplý hubový šalátAutor receptu: redakcia   PostupHuby dôkladne očistíme, hlivu zbavíme tvrdého stredu a nakrájame na široké rezance. Šampiňóny očistíme a odstránime nožičky. Panvicu alebo wok s hrubým dnom dôkladne rozohrejeme a kvapneme trošku oleja. Aj huby pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a vložíme na panvicu. Restujeme na maximálne rozpálenom tuku, aby sa huby dozlatista opiekli a nepustili pritom
šťavu – nesmú sa dusiť. Osolíme až na koniec.
Do inej panvice alebo woku dáme olivový
olej, nasekaný cesnak a šalotku. Keď cibuľa
zosklovatie, pridáme tymian, čili a restujeme. Zalejeme vínnym octom a povaríme asi 2 minúty. Vsypeme orestované huby a odstavíme. Pridáme
čerstvo nasekané bylinky, zľahka „prehodíme“
a ihneď servírujeme. 
 |