Hubový šalát

Teplý hubový šalát

Autor receptu: redakcia

4
porcie
25 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Huby dôkladne očistíme, hlivu zbavíme tvrdého stredu a nakrájame na široké rezance. Šampiňóny očistíme a odstránime nožičky.
  2. Panvicu alebo wok s hrubým dnom dôkladne rozohrejeme a kvapneme trošku oleja. Aj huby pokvapkáme olivovým olejom, okoreníme a vložíme na panvicu. Restujeme na maximálne rozpálenom tuku, aby sa huby dozlatista opiekli a nepustili pritom šťavu – nesmú sa dusiť. Osolíme až na koniec.
  3. Do inej panvice alebo woku dáme olivový olej, nasekaný cesnak a šalotku. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme tymian, čili a restujeme. Zalejeme vínnym octom a povaríme asi 2 minúty. Vsypeme orestované huby a odstavíme. Pridáme čerstvo nasekané bylinky, zľahka „prehodíme“ a ihneď servírujeme.