Teľacie mäso

Teľacie plátky s pečenými zemiakmi

Autor receptu: helena10

Postup

  1. Mäso nakrájame na tenšie plátky, osolíme, okoreníme a jemne naklepeme. Obalíme v hladkej múke na horúcom oleji opečieme z oboch strán. Opečené kúsky mäsa zalejeme podľa potreby vodou. Pridáme trochu talianskeho korenia ariosto. Je to naturálna zmes morskej soli, rozmarínu, oregana, šalvie, bazalky, petržlenovej vňate. Prikryté dusíme do mäkka. Ak treba, dochutíme si ešte soľou a čiernym mletým korením. Nakoniec pridáme na zjemnenie lyžicu masla.
  2. Na prípravu pečených zemiakov sme mali menšie zemiaky. Poriadne umyté zemiaky nakrájam na štvrtiny. V pekáči polejem primerane olejom a riadne ich premiešam. Osolím, posypem zmesou korenia na pečené zemiaky a opäť premiešam. V rúre upečiem.
  3. Z čerstvých uhoriek so urobila k tomu uhorkový šalát.
  4. Ako dezert po obede som upiekla snehový jablkový zákusok.