Teľacie mäso s pomarančovou omáčkou

Yannis Fanoyrakis
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 28. júna 2010
Teľacie mäso s pomarančovou omáčkou
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
3 ks
3 ks
3 ks
1 dl
zo 4 plodov




Postup

  1. 1

    Cibule si rozkrájame na štvrtiny. Mrkvu pokrájame na veľké kolieska, a zemiaky tiež na väčšie kocky. Do rozpáleného olivového oleja pridáme cesnak roztlačený v oleji. Vložíme umyté a odblanené teľacie mäso a opečieme zo všetkých strán tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom pridáme nakrájanú zeleninu. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme soľ a korenie a zalejeme vodou asi do výšky mäsa. Varíme približne 2 hodiny kým mäso nie je mäkké, občas všetko premiešame.

  2. 2

    Uvarené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Zeleninu s vývarom rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby nám v nej zostalo zopár kúskov zeleniny. Pridáme pomarančovú šťavu a ešte chvíľku povaríme.

  3. 3

    Servírujeme nasledovne: Na tanier uložíme plátky nakrájaného teľacieho mäsa. Ako prílohu môžeme podávať napríklad ryžu a teplý šalát z baklažánu a cukiny. Na záver mäso prelejeme pomarančovou omáčkou.

Diskusia k receptu

sensuall
Skvelý recept. Veľmi jednoduchý a ešte taký trik oškrabeme trošku kôri z pomaranča potom to len bude superb aróma a bunky na jazyku sa ošalia od rozkoše. Aranžovanie taniera je tiež umenie skuste to...
annclaire61
Vyborne vyzerajuci recept a prave som ho zacala realizovat, ked som zistila, ze neudava kedy sa pridava vino. Tak ho tam asi pridam priebezne - po zaliati vodou. Rada by som poznala presny postup. Vdaka a stastlivy Novy rok zelam vsetkym z Pariza!
evas13
Neterka sa mi pochválila, že toto jedlo pripravila a celá rodina bola veľmi spokojná. :)
tetuska
keď som bola malá, teľacina bola na našom stole dosť často, teraz je však kuracie, bravčové, hovädzie mäsko alebo ryby, teľacina a jahňacina, či mäso z diviny nám už nehovorí nič, pre obyčajného smrteľníka, ktorý má minimálnu mzdu je to drahé jedlo...