Teľacie mäso s pomarančovou omáčkou
šéfkuchár gréckej reštaurácie Taverna, 28. júna 2010
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibule si rozkrájame na štvrtiny. Mrkvu pokrájame na veľké kolieska, a zemiaky tiež na väčšie kocky. Do rozpáleného olivového oleja pridáme cesnak roztlačený v oleji. Vložíme umyté a odblanené teľacie mäso a opečieme zo všetkých strán tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom pridáme nakrájanú zeleninu. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme soľ a korenie a zalejeme vodou asi do výšky mäsa. Varíme približne 2 hodiny kým mäso nie je mäkké, občas všetko premiešame.
- 2
Uvarené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Zeleninu s vývarom rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby nám v nej zostalo zopár kúskov zeleniny. Pridáme pomarančovú šťavu a ešte chvíľku povaríme.
- 3
Servírujeme nasledovne: Na tanier uložíme plátky nakrájaného teľacieho mäsa. Ako prílohu môžeme podávať napríklad ryžu a teplý šalát z baklažánu a cukiny. Na záver mäso prelejeme pomarančovou omáčkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu