Teľacie mäso s pomarančovou omáčkou  
	        Autor receptu: redakcia 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	120 minút tepelná úprava  | 
 
 Postup- Cibule si rozkrájame na štvrtiny. Mrkvu pokrájame na veľké kolieska, a zemiaky tiež na väčšie kocky. Do rozpáleného olivového oleja pridáme cesnak roztlačený v oleji.  Vložíme umyté a odblanené teľacie mäso a opečieme  zo všetkých strán tak, aby sa mäso zatiahlo. Potom pridáme nakrájanú zeleninu. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou, pridáme soľ a korenie a zalejeme vodou asi do výšky mäsa. Varíme približne 2 hodiny kým mäso nie je mäkké, občas všetko premiešame.
 -  Uvarené mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Zeleninu s vývarom rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby nám v nej zostalo zopár kúskov zeleniny. Pridáme pomarančovú šťavu a ešte chvíľku povaríme. 
 - Servírujeme nasledovne: Na tanier uložíme plátky nakrájaného teľacieho mäsa. Ako prílohu môžeme podávať napríklad ryžu a teplý šalát z baklažánu a cukiny. Na záver mäso prelejeme pomarančovou omáčkou. 
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |