Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme očistené a pokrájané huby, osolíme a udusíme domäkka. Vychladnuté pridáme k zomletému mäsu, okoreníme mletým čiernym korením, osolíme, pridáme vajce, trocha strúhanky a spolu spracujeme.
  2. Na doske posypanej múkou sformujeme karbonátky, ktoré poukladáme na rozohriaty grilovací rošt, na každý dáme kúsok masla a grilujeme z každej strany 3 – 4 minúty. Počas grilovania potierame roztopeným maslom. Podávame s hubovou omáčkou a knedľou.
  3. Hubová omáčka: očistené a umyté huby pokrájame na malé kúsky, zalejeme vodou, posypeme rascou, osolíme a uvaríme domäkka. V kyslej smotane rozmiešame múku, nelejeme na uvarené huby a necháme zovrieť.