Teľacie karbonátky s hubami a hubovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso umyjeme, odblaníme, pokrájame a zomelieme. Na masti speníme cibuľu posekanú nadrobno, pridáme
očistené a pokrájané huby, osolíme a udusíme domäkka. Vychladnuté pridáme k zomletému mäsu, okoreníme
mletým čiernym korením, osolíme, pridáme vajce, trocha strúhanky a spolu spracujeme.
- Na doske posypanej múkou sformujeme karbonátky, ktoré poukladáme na rozohriaty grilovací rošt, na každý dáme kúsok masla a grilujeme z každej strany 3 – 4 minúty. Počas grilovania potierame roztopeným maslom. Podávame s hubovou omáčkou a knedľou.
- Hubová omáčka: očistené a umyté huby pokrájame na malé kúsky, zalejeme vodou, posypeme rascou, osolíme a uvaríme domäkka. V kyslej smotane rozmiešame múku, nelejeme na uvarené huby a necháme zovrieť.
|