Tekvicový nákyp
Tekvicový nákyp
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
25-30 minút na 175 °C |
Postup- Tekvicu nakrájanú na malé kocky
môžeme pomaličky povariť v mlieku
do zmäknutia a rozmixujeme na
hladké redšie pyré. Z múky a masla
pripravíme zápražku, postupne pridáme
tekvicovú zmes, aby vznikol
hustý tekvicový bešamel, ochutíme
soľou a korením.
- Keď je zmes vlažná, pridáme žĺtky.
Bielky so štipkou soli vyšľaháme
dopenista a po častiach vmiešame
do tekvicového bešamelu. Takto pripravenú
zmes potom nalievame do
vymastených a múkou vysypaných
väčších nádobiek na mafiny, ktoré
plníme iba do troch štvrtín.
- Mafiny pečieme v rúre zohriatej
na 175 °C 25 – 30 minút. Počas
pečenia rúru neotvárame. Nákyp
môžeme podávať položený do
zvyšku tekvicového pyré.
|