Tekvicový nákyp

Tekvicový nákyp

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
25-30 minút
na 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu nakrájanú na malé kocky môžeme pomaličky povariť v mlieku do zmäknutia a rozmixujeme na hladké redšie pyré. Z múky a masla pripravíme zápražku, postupne pridáme tekvicovú zmes, aby vznikol hustý tekvicový bešamel, ochutíme soľou a korením.
  2. Keď je zmes vlažná, pridáme žĺtky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme dopenista a po častiach vmiešame do tekvicového bešamelu. Takto pripravenú zmes potom nalievame do vymastených a múkou vysypaných väčších nádobiek na mafiny, ktoré plníme iba do troch štvrtín.
  3. Mafiny pečieme v rúre zohriatej na 175 °C 25 – 30 minút. Počas pečenia rúru neotvárame. Nákyp môžeme podávať položený do zvyšku tekvicového pyré.