Tekvicový koláč

Autor receptu: kattruss

Tento koláčik som našla na nete a veľmi ma zaujal, tak som ho skúsila pripraviť. Je veľmi chutný a zdravý. Na začiatok trošku nákladný, ak nemáte melasu a kokosový olej, ale zas na ďalšie pokusy budete mať zásoby. Určite odporúčam :)

8
porcií
20 minút
príprava
65 minút
na 190°C , 175 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Zo všetkých ingrediencií vymiešajte cesto.Cesto vložíme do koláčovej formy. Dobre popritláčajte aj po okrajoch. Rúru predhrejte na 190˚C. Pečieme cca 10 minút.
  2. Plnka: V kuchynskom robote dobre rozmixujeme všetky prísady – aby boli hladké a krémové (asi minútu). Plnku rozotrite na cesto a zarovnajte po vrch. Pečieme v rúre na 175˚C cca 50-55 minút. Rúru vypnite a mierne otvorte dvierka. Nechajte koláč pár hodín chladnúť v rúre, potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť predtým, ako ho dáte do chladničky. V chladničke ho nechajte minimálne 4 hodiny, najlepšie cez noc. Koláčik je chutný aj čerstvo upečený, takže sa dá jesť aj teplý aj studený :)
  3. Posýpka: Predhrejeme malú panvicu. Pridáme ovsené vločky, pekanové orechy (al. lieskovce), soľ a škoricu a opekáme, kým to nezačne voňať a ovos nezačne hnednúť. Za stáleho miešania pridáme hrozienka a javorový sirup. Necháme úplne vychladnúť. Posýpkou posypte koláč.