Tekvicový jablčník fotorecept

evadeva - bez fotkyevadeva, 6. septembra 2014
Tekvicový jablčník (fotorecept)
Foto: evadeva

Tento koláčik som si zamilovala už v detstve v jeho nezdravej verzii a keďže som sa ho nedokázala vzdať, pretvorila som ho na zdravú dobrotu. Recept je veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny. Ja sama sa receptu úplne nedržím a vždy si ho niečím ozvláštnim. Prajem dobrú chuť! :)

12
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
100 g
30 g
15 g
2 - 3 lyžice
5 lyžíc
3 lyžice
2 kusy
1 balenie
100 g
Plnka:
1000 g
podľa chuti
2 lyžice
podľa chuti
5 lyžíc
Mrvenica:
100 g (krupica)
30 g
20 g
2 lyžice

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Suché suroviny na cesto dobre premiešame a potom rovnomerne rozmrvíme s maslom. Pridáme med a vajíčka. Vypracujeme cesto.

    Tekvicový jablčník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto prstami roztlačíme na plech a posypeme ovsenými vločkami.

    Tekvicový jablčník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tekvicu rozotrieme na cesto. Na plnku rozmiestnime kúsky slivkového lekváru. Zasypeme mrvenicovou zmesou.

    Tekvicový jablčník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Hotový koláč ozdobíme opraženými tekvicovými semienkami.

    Tekvicový jablčník (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu
Fiiha :-) tak tento kolacik sa mi naozaj velmi pozdava ;-) Ukladam a urcite vyskusam,ale ja dam marhulovy lekvar :-) Skoda ze si ho neodfotila z boku,ale to nevadi,viem si ho predstavit :-) Vdaka za receptik ;-P
Veľmi zaujímavý koláč. Tekvice sú ešte v záhrade, tak určite vyskúšam. Len doplň do surovín na cesto koľko masla :-)). Inak boduješ :-))

Pridaj komentár k receptu: