Tento koláčik som si zamilovala už v detstve v jeho nezdravej verzii a keďže som sa ho nedokázala vzdať, pretvorila som ho na zdravú Zobraziť celý popisTento koláčik som si zamilovala už v detstve v jeho nezdravej verzii a keďže som sa ho nedokázala vzdať, pretvorila som ho na zdravú dobrotu. Recept je veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny. Ja sama sa receptu úplne nedržím a vždy si ho niečím ozvláštnim. Prajem dobrú chuť! :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 200 g |
|
| 100 g |
|
| 30 g |
|
| 15 g |
|
|
|
|
| 2 - 3 lyžice |
|
| 5 lyžíc |
|
| 3 lyžice |
|
| 2 kusy |
|
| 1 balenie |
|
| 100 g |
|
| Plnka: | |
| 1000 g |
|
| podľa chuti |
|
| 2 lyžice |
|
| podľa chuti |
|
| 5 lyžíc |
|
| Mrvenica: | |
| 100 g (krupica) |
|
| 30 g |
|
| 20 g |
|
| 2 lyžice |
|
Postup
-
1
Suché suroviny na cesto dobre premiešame a potom rovnomerne rozmrvíme s maslom. Pridáme med a vajíčka. Vypracujeme cesto.
-
2
Cesto prstami roztlačíme na plech a posypeme ovsenými vločkami.
-
3
Tekvicu rozotrieme na cesto. Na plnku rozmiestnime kúsky slivkového lekváru. Zasypeme mrvenicovou zmesou.
-
4
Hotový koláč ozdobíme opraženými tekvicovými semienkami.









Diskusia k receptu