Foto: evadeva
Tento koláčik som si zamilovala už v detstve v jeho nezdravej verzii a keďže som sa ho nedokázala vzdať, pretvorila som ho na zdravú Zobraziť celý popisTento koláčik som si zamilovala už v detstve v jeho nezdravej verzii a keďže som sa ho nedokázala vzdať, pretvorila som ho na zdravú dobrotu. Recept je veľmi jednoduchý a nenáročný na suroviny. Ja sama sa receptu úplne nedržím a vždy si ho niečím ozvláštnim. Prajem dobrú chuť! :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
100 g |
|
30 g |
|
15 g |
|
|
|
2 - 3 lyžice |
|
5 lyžíc |
|
3 lyžice |
|
2 kusy |
|
1 balenie |
|
100 g |
|
Plnka: | |
1000 g |
|
podľa chuti |
|
2 lyžice |
|
podľa chuti |
|
5 lyžíc |
|
Mrvenica: | |
100 g (krupica) |
|
30 g |
|
20 g |
|
2 lyžice |
|
Postup
-
1
Suché suroviny na cesto dobre premiešame a potom rovnomerne rozmrvíme s maslom. Pridáme med a vajíčka. Vypracujeme cesto.
-
2
Cesto prstami roztlačíme na plech a posypeme ovsenými vločkami.
-
3
Tekvicu rozotrieme na cesto. Na plnku rozmiestnime kúsky slivkového lekváru. Zasypeme mrvenicovou zmesou.
-
4
Hotový koláč ozdobíme opraženými tekvicovými semienkami.
Diskusia k receptu