Tekvicový chlebík s kúskami čokolády a orechmi

lovemuffin - fotkalovemuffin, 21. októbra 2014

Tak toto je úplný TOP! Už pri pečení Vám prevoní celý byt, a naladí Vás na jesennú až pred- vianočnú náladu. Pri každom súste sa budete rozplývať nad jeho lahodnou chuťou. Tento sladký, voňavý a šťavnatý chlebík si proste zamilujete!

55-65 minút
na 175 °C

Suroviny

1 a 3/4 hrnčekov
1 lyžička
2 lyžičky
štipka
štipka
štipka
2
1 hrnček
1 a 1/2 hrnčekov
1/2 hrnček (alebo kokosový)
1/4 hrnčekov (šťava)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rúru si predhrejte na 175 stupňov a mriežku dajte na spodné / tretiu úroveň. V miske si zmiešame suché suroviny - múku, sódu, škoricu, muškátový orech, klinčeky a soľ. V druhej miske si postupne vymiešame vajíčka s cukrom, pridáme tekvicové pyré (najlepšie domáce - nájdete aj v mojich receptoch - stačí vám malá tekvica, pričom nakoniec mixujte aj trocha upečenej šupky peknej oranžovej farby, tak aby vám v pyré ostali malé hrudky), olej a pomarančový džús. Suché suroviny postupne primiešame (ručne!) do mokrých surovín. Nakoniec opatrne zapracujeme do cesta nasekané orechy a čokoládu.

  2. 2

    Klasickú formu na chlieb vymastíme, alebo najlepšie použiť silikónovú. Vylejeme do nej cesto a pečieme 55-65 minút. V polovici pečenia môžete chlebík prikryť alobalom aby jeho povrch neprihorel. Chlebík je hotový, keď pichnete do neho špáratko a vyjde von nie suché, ale budú na ňom malé vlhké omrvinky. Nechceme ho prepiecť ale zachovať vnútri takú šťavnatosť a vlhkosť. Hotový chlieb nechajte úplne vychladnúť vo forme. Vydrží prikrytý prípadne v chladničke aj niekoľko dní (ale to sa určite nestane!).

    Tekvicový chlebík s kúskami čokolády a orechmi - obrázok 2

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
wow, vyzerá úžasne, ja som momentálne hokkaidový maniak (pečiem v rúre s troškou oleja a soli:), recept putuje do KK, vyskúšam:)
len tazko si viem momentalne predstavit lepsi sposob, ako minut tekvicove pyre, ktore mi zvysilo po robeni Tvojho tekvicoveho brownie. oboje je strasidelne chutne! :)

Pridaj komentár k receptu: