Cheesecake
Tekvicovo-ananásový cheesecake
Autor receptu: redakcia
S tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod
jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd,
farieb a chutí z rôznych kútov sveta.* Inšpirujú nás
k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po
dezerty. Maslovú, muškátovú, hokaido či špagetovú... všetky vítam v mojej kuchyni. Jedlami z tekvice
si zároveň uctím aj naše prababičky, ktoré ju tu
oddávna pestovali, varili a strašidelne vyrezávali aj
bez onoho slávneho tekvicového dňa
Postup
- Sušienky rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a hmotu natlačíme na dno tortovej formy. Korpus necháme v chlade stuhnúť.
- Ananás očistíme, pokrájame, rozmixujeme a precedíme. Tekutinu nalejeme do hrnca a miernym varom zredukujeme do hustejšej konzistencie. Necháme vychladnúť. Ostatné suroviny zmiešame, ale vajcia a žĺtky pridávame postupne tak, aby sa dobre zamiešali a netvorili sa ani hrudky zo syra. Potom plnku rozdelíme na dve časti. Do trochu menšej časti primiešame tekvicové pyré, do väčšej zas zredukovaná ananásová šťava.
- Obe plnky potom striedavo nalievame na stred
stuhnutého sušienkového korpusu, vytvoria
sa kruhy a vrstvy. Pečieme pri 165 °C, až kým
sa všetko mierne netrasie ako hustý puding.