Cheesecake

Tekvicovo-ananásový cheesecake

Autor receptu: redakcia

S tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta.* Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty. Maslovú, muškátovú, hokaido či špagetovú... všetky vítam v mojej kuchyni. Jedlami z tekvice si zároveň uctím aj naše prababičky, ktoré ju tu oddávna pestovali, varili a strašidelne vyrezávali aj bez onoho slávneho tekvicového dňa

Suroviny

Postup

  1. Sušienky rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným maslom a hmotu natlačíme na dno tortovej formy. Korpus necháme v chlade stuhnúť.
  2. Ananás očistíme, pokrájame, rozmixujeme a precedíme. Tekutinu nalejeme do hrnca a miernym varom zredukujeme do hustejšej konzistencie. Necháme vychladnúť. Ostatné suroviny zmiešame, ale vajcia a žĺtky pridávame postupne tak, aby sa dobre zamiešali a netvorili sa ani hrudky zo syra. Potom plnku rozdelíme na dve časti. Do trochu menšej časti primiešame tekvicové pyré, do väčšej zas zredukovaná ananásová šťava.
  3. Obe plnky potom striedavo nalievame na stred stuhnutého sušienkového korpusu, vytvoria sa kruhy a vrstvy. Pečieme pri 165 °C, až kým sa všetko mierne netrasie ako hustý puding.