Tekvicové vafle
Tekvicové vafle bez lepku s čučoriedkovou omáčkou
Autor receptu: novalim
Bezlepkové vafle sú krásnym spôsobom, ako začať víkendové ráno. Celou vašou kuchyňou sa bude šíriť príjemná sladká vôňa a
týmto raňajkám len ťažko niekto odolá.* Pripravte si ich podľa nášho receptu a s hrsťou čerstvého ovocia to ani nemôže byť lepší
štart do nového dňa.
4 ks porcie |
25 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo väčšej mise metličkou zmiešame všetky suroviny na cesto do hladkej tekutej zmesi. Ak je príliš husté, môžeme pridať trochu vlažnej vody. Nalejeme do rozpáleného vaflovača, ktorý sme vymastili olejom a vafle pečieme dozlatista.
- Medzitým si pripravíme omáčku. Do menšieho kastróla vložíme čučoriedky a podlejeme troškou vody, aby čučoriedky neprihárali. Podľa chuti môžeme pridať cukor. Za občasného miešania necháme zovrieť, potom znížime teplotu a povaríme ešte pár minút do úplného zmäknutia.
- Hotové vafle prelejeme čučoriedkovou omáčkou a ozdobíme ovocím a mandľovými lupienkami.