Tekvicové vafle

Tekvicové vafle bez lepku s čučoriedkovou omáčkou

Autor receptu: novalim

Bezlepkové vafle sú krásnym spôsobom, ako začať víkendové ráno. Celou vašou kuchyňou sa bude šíriť príjemná sladká vôňa a týmto raňajkám len ťažko niekto odolá.* Pripravte si ich podľa nášho receptu a s hrsťou čerstvého ovocia to ani nemôže byť lepší štart do nového dňa.

4 ks
porcie
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo väčšej mise metličkou zmiešame všetky suroviny na cesto do hladkej tekutej zmesi. Ak je príliš husté, môžeme pridať trochu vlažnej vody. Nalejeme do rozpáleného vaflovača, ktorý sme vymastili olejom a vafle pečieme dozlatista.
  2. Medzitým si pripravíme omáčku. Do menšieho kastróla vložíme čučoriedky a podlejeme troškou vody, aby čučoriedky neprihárali. Podľa chuti môžeme pridať cukor. Za občasného miešania necháme zovrieť, potom znížime teplotu a povaríme ešte pár minút do úplného zmäknutia.
  3. Hotové vafle prelejeme čučoriedkovou omáčkou a ozdobíme ovocím a mandľovými lupienkami.