Tekvicové rizoto
Tekvicové rizoto
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Tekvicu umyjeme, rozrežeme, stred vydlabeme a nakrájame na väčšie kocky. Vložíme do pekáča, pokvapkáme 2 PL olivového oleja, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, stonkami čerstvého tymianu a hrozienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.
- Do väčšieho hrnca dáme rozohriať
2 PL olivového oleja, pridáme najemno nasekanú cibuľu a dozlatista opražíme. Prisypeme prepláchnutú a odkvapkanú ryžu, chvíľu restujeme. Prilejeme biele víno, za stáleho miešania ho necháme odpariť, potom zalejeme polovicou horúceho zeleninového vývaru a varíme asi
15 minút, stále podlievame zvyšným vývarom.
- Medzitým upečenú tekvicu bez hrozienok a tymianu rozmixujeme na pyré. Primiešame ho do ryže a chvíľu spolu podusíme na miernom ohni. Nakoniec pridáme strúhaný parmezán a maslo.
- Podávame posypané strúhaným parmezánom a nahrubo drveným korením.
|