Tekvicové rizoto

Tekvicové rizoto

Autor receptu: redakcia

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tekvicu umyjeme, rozrežeme, stred vydlabeme a nakrájame na väčšie kocky. Vložíme do pekáča, pokvapkáme 2 PL olivového oleja, dochutíme soľou, čerstvo zomletým čiernym korením, stonkami čerstvého tymianu a hrozienkami. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C asi 15 minút.
  2. Do väčšieho hrnca dáme rozohriať 2 PL olivového oleja, pridáme najemno nasekanú cibuľu a dozlatista opražíme. Prisypeme prepláchnutú a odkvapkanú ryžu, chvíľu restujeme. Prilejeme biele víno, za stáleho miešania ho necháme odpariť, potom zalejeme polovicou horúceho zeleninového vývaru a varíme asi 15 minút, stále podlievame zvyšným vývarom.
  3. Medzitým upečenú tekvicu bez hrozienok a tymianu rozmixujeme na pyré. Primiešame ho do ryže a chvíľu spolu podusíme na miernom ohni. Nakoniec pridáme strúhaný parmezán a maslo.
  4. Podávame posypané strúhaným parmezánom a nahrubo drveným korením.