Tekvicové podkovičky v syrovom cestíčku

Autor receptu: redakcia

S tekvicou už nekončíme pri prívarku. V jednom slovku sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov sveta. Inšpirujú nás k tvorbe stále nových jedál – od chuťoviek až po dezerty.

4
porcie
35 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Tekvicu ošúpeme a zbavíme jadierok. Rozkrájame ju na podkovičky, potom osolíme a necháme aspoň 15 minút odležať. Z mlieka, vajca, múky, soli a korenia vymiešame tuhšie (nie tuhé) cestíčko a pridáme nastrúhaný syr. Tekvicové podkovičky obalíme v múke, potom ich obalíme v pripravenom syrovom cestíčku a vyprážame dozlatista.
  2. Vypražené podkovičky dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 15 minút. Mrkvu a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Vložíme do teplej osolenej vody a varíme domäkka. Uvarené zemiaky s mrkvou scedíme, pridáme zohriate mlieko a vyšľaháme na pyré.
  3. Čili papričku a očistenú nakrájanú cibuľu urestujeme s rozdrveným novým korením a rozdrveným bobkovým listom. Keď pocítime silnú arómu nového korenia, pridáme worcesterskú a sójovú omáčku. Zmiernime oheň, pridáme kečup, povaríme minútu, pridáme med. Zmes rozmixujeme a prepasírujeme, dochutíme soľou a medom.