Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom
V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok. My sme vykúzlili dnes práve z tejto zdravej zeleniny chutný a trošku aj Zobraziť celý popisV dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok. My sme vykúzlili dnes práve z tejto zdravej zeleniny chutný a trošku aj
netradičný obed. Fašírky pozná azda každý, no našu dnešnú variáciu bez mäsa možno už nie. V hlavnej úlohe bola maslová
tekvica, naša bezgluténová strúhanka a množstvo voňavých byliniek a korenín. Neváhajte a vyskúšajte náš recept. Dobrú chuť!
Zdroj: www.novalim.sk
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 a 1/2 šálky (nakrájaná na kocky) |
|
2-3 PL (+ na obaľovanie) |
|
1/2 šálky (nadrobno nakrájaná) |
|
2 strúčiky |
|
2 hrste (alebo hladkolistá petržlenová vňať) |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Na šalát: | |
(zmes, napr. rukola, špenát atď.) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
1 šálka = 250 ml. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na väčší plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme tekvicu a pečieme domäkka 20-25 minút. Po upečení necháme aspoň 10 minút vychladnúť.
- 2
Upečenú tekvicu rozmixujeme spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou, nasekaným cesnakom, lístkami koriandra alebo petržlenovej vňate, koreninami a citrónovou šťavou. Podľa chuti zmes osolíme.
- 3
Zo zmesi postupne lyžicou odoberáme a tvarujeme guľôčky, ktoré ukladáme opäť na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú mierne roztlačíme do tvaru fašírky. Vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút (pre rýchlejšiu prípravu môžeme fašírky vysmážať z každej strany na olivovom oleji na miernej teplote).
- 4
Listy na šalát umyjeme, osušíme a uložíme do misy. Pokvapkáme olivovým olejom spolu s citrónovou šťavou a posypeme sušeným oreganom. Na záver prisypeme na sucho opražené vlašské orechy.
Tiež fašírky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu