Tekvicové fašírky
Tekvicové fašírky

Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom

novalim - fotkanovalim, dnes 18:00. Komerčný recept.
Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom
Foto: novalim

V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok. My sme vykúzlili dnes práve z tejto zdravej zeleniny chutný a trošku aj Zobraziť celý popisV dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok. My sme vykúzlili dnes práve z tejto zdravej zeleniny chutný a trošku aj netradičný obed. Fašírky pozná azda každý, no našu dnešnú variáciu bez mäsa možno už nie. V hlavnej úlohe bola maslová tekvica, naša bezgluténová strúhanka a množstvo voňavých byliniek a korenín. Neváhajte a vyskúšajte náš recept. Dobrú chuť!
Zdroj: www.novalim.sk

2-3
porcie
45 minút
príprava
25+25 minút
na 200 °C

Suroviny

3 a 1/2 šálky (nakrájaná na kocky)
2-3 PL (+ na obaľovanie)
1/2 šálky (nadrobno nakrájaná)
2 strúčiky
2 hrste (alebo hladkolistá petržlenová vňať)
1/2 ČL
1/2 ČL
1/2 ČL
1 PL
podľa chuti
Na šalát:
 (zmes, napr. rukola, špenát atď.)
podľa chuti




Postup

  1. 1

    1 šálka = 250 ml. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na väčší plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme tekvicu a pečieme domäkka 20-25 minút. Po upečení necháme aspoň 10 minút vychladnúť.

  2. 2

    Upečenú tekvicu rozmixujeme spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou, nasekaným cesnakom, lístkami koriandra alebo petržlenovej vňate, koreninami a citrónovou šťavou. Podľa chuti zmes osolíme.

  3. 3

    Zo zmesi postupne lyžicou odoberáme a tvarujeme guľôčky, ktoré ukladáme opäť na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú mierne roztlačíme do tvaru fašírky. Vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút (pre rýchlejšiu prípravu môžeme fašírky vysmážať z každej strany na olivovom oleji na miernej teplote).

  4. 4

    Listy na šalát umyjeme, osušíme a uložíme do misy. Pokvapkáme olivovým olejom spolu s citrónovou šťavou a posypeme sušeným oreganom. Na záver prisypeme na sucho opražené vlašské orechy.

Diskusia k receptu