Tekvicové fašírky
Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom
Autor receptu: novalim
V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok.* My sme vykúzlili dnes práve z tejto zdravej zeleniny chutný a trošku aj
netradičný obed. Fašírky pozná azda každý, no našu dnešnú variáciu bez mäsa možno už nie. V hlavnej úlohe bola maslová
tekvica, naša bezgluténová strúhanka a množstvo voňavých byliniek a korenín. Neváhajte a vyskúšajte náš recept. Dobrú chuť!
2-3 porcie |
45 minút príprava |
25+25 minút na 200 °C |
Postup
- 1 šálka = 250 ml. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na väčší plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme tekvicu a pečieme domäkka 20-25 minút. Po upečení necháme aspoň 10 minút vychladnúť.
- Upečenú tekvicu rozmixujeme spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou, nasekaným cesnakom, lístkami koriandra alebo petržlenovej vňate, koreninami a citrónovou šťavou. Podľa chuti zmes osolíme.
- Zo zmesi postupne lyžicou odoberáme a tvarujeme guľôčky, ktoré ukladáme opäť na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú mierne roztlačíme do tvaru fašírky. Vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút (pre rýchlejšiu prípravu môžeme fašírky vysmážať z každej strany na olivovom oleji na miernej teplote).
- Listy na šalát umyjeme, osušíme a uložíme do misy. Pokvapkáme olivovým olejom spolu s citrónovou šťavou a posypeme sušeným oreganom. Na záver prisypeme na sucho opražené vlašské orechy.