Tekvicové fašírky

Tekvicové fašírky bez lepku s listovým šalátom

Autor receptu: novalim

V dnešnej dobe už poľahky zoženiete tekvicu po celý rok.* My sme vykúzlili dnes práve z tejto zdravej zeleniny chutný a trošku aj netradičný obed. Fašírky pozná azda každý, no našu dnešnú variáciu bez mäsa možno už nie. V hlavnej úlohe bola maslová tekvica, naša bezgluténová strúhanka a množstvo voňavých byliniek a korenín. Neváhajte a vyskúšajte náš recept. Dobrú chuť!

2-3
porcie
45 minút
príprava
25+25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. 1 šálka = 250 ml. Rúru predhrejeme na 200 °C. Na väčší plech vystlaný papierom na pečenie rozložíme tekvicu a pečieme domäkka 20-25 minút. Po upečení necháme aspoň 10 minút vychladnúť.
  2. Upečenú tekvicu rozmixujeme spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou, nasekaným cesnakom, lístkami koriandra alebo petržlenovej vňate, koreninami a citrónovou šťavou. Podľa chuti zmes osolíme.
  3. Zo zmesi postupne lyžicou odoberáme a tvarujeme guľôčky, ktoré ukladáme opäť na plech vystlaný papierom na pečenie. Každú mierne roztlačíme do tvaru fašírky. Vložíme do rúry a pečieme približne 25 minút (pre rýchlejšiu prípravu môžeme fašírky vysmážať z každej strany na olivovom oleji na miernej teplote).
  4. Listy na šalát umyjeme, osušíme a uložíme do misy. Pokvapkáme olivovým olejom spolu s citrónovou šťavou a posypeme sušeným oreganom. Na záver prisypeme na sucho opražené vlašské orechy.