Tekvicové brownies
doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 4. januára 2022
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 4. januára 2022
Foto: archív Miloša Mikuša
12
porcií
porcií
20-25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Tekvicu rozkrojíme, vyberieme semienka a tekvicu pečieme pri 190 °C 20 minút.
- 2
Zmiešame roztopené maslo, vajcia, 200 g roztlačenej upečenej dužiny tekvice a cukor. Pridáme kakao, soľ, múku a prášok do pečiva.
- 3
Cesto nalejeme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme pri 200 °C 20–25 minút a necháme ešte 5 minút dôjsť vo vypnutej rúre.
- 4
Poleva: Z tekvice, medu a kakaa vymiešame polevu a natrieme ju na ešte teplý koláč.
- 5
Ozdobíme kúskami ošúpaného pomaranča. Malú časť tekvice je možné zameniť za posekaný pomaranč.
Tiež tekvicový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu