Tekvicový koláč
Tekvicový koláč

Tekvicové brownies

doc. RNDr. Miloš Mikuš, CSc.
vedec s vareškou a kalichom vína, autor kuchárskych kníh, 4. januára 2022
Tekvicové brownies
Foto: archív Miloša Mikuša
12
porcií
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
60 g
2 ks
3 kopcovité PL
60 g
1 bal.
1 bal.
štipka
Poleva:
3 kopcovité PL
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Tekvicu rozkrojíme, vyberieme semienka a tekvicu pečieme pri 190 °C 20 minút.

  2. 2

    Zmiešame roztopené maslo, vajcia, 200 g roztlačenej upečenej dužiny tekvice a cukor. Pridáme kakao, soľ, múku a prášok do pečiva.

  3. 3

    Cesto nalejeme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme pri 200 °C 20–25 minút a necháme ešte 5 minút dôjsť vo vypnutej rúre.

  4. 4

    Poleva: Z tekvice, medu a kakaa vymiešame polevu a natrieme ju na ešte teplý koláč.

  5. 5

    Ozdobíme kúskami ošúpaného pomaranča. Malú časť tekvice je možné zameniť za posekaný pomaranč.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia