Tekvicový koláč

Tekvicové brownies

Autor receptu: redakcia

12
porcií
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Tekvicu rozkrojíme, vyberieme semienka a tekvicu pečieme pri 190 °C 20 minút.
  2. Zmiešame roztopené maslo, vajcia, 200 g roztlačenej upečenej dužiny tekvice a cukor. Pridáme kakao, soľ, múku a prášok do pečiva.
  3. Cesto nalejeme na plech vytretý maslom a vysypaný múkou. Pečieme pri 200 °C 20–25 minút a necháme ešte 5 minút dôjsť vo vypnutej rúre.
  4. Poleva: Z tekvice, medu a kakaa vymiešame polevu a natrieme ju na ešte teplý koláč.
  5. Ozdobíme kúskami ošúpaného pomaranča. Malú časť tekvice je možné zameniť za posekaný pomaranč.