Zeleninový nákyp
Tekvica s mangoldom (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Zelenina je základom mojej stravy, hlavne tá, ktorú si vypestujem na záhrade.* A tak jedál z nej mám veľa a sústavne hľadám nové. Je to moje hobby :)
2 porcie |
20 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Mangold sparíme vriacou vodou, scedíme a rozmixujeme. Tekvicu nastrúhame na veľké hranolčeky.
- Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme tekvicu a krátko restujeme, kým sa nevyparí voda (cca 5 minút).
- Potom odstavíme a zmiešame mangold s tekvicou.
- Pridáme vajcia, nastrúhaný syr, nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Dosolíme podľa svojej chuti a okoreníme.
- Zmes dáme do vymasteného pekáčika.
- Pečieme v rúre na 180 °C dozlata.
- Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.