Zeleninový nákyp

Tekvica s mangoldom (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Zelenina je základom mojej stravy, hlavne tá, ktorú si vypestujem na záhrade.* A tak jedál z nej mám veľa a sústavne hľadám nové. Je to moje hobby :)

2
porcie
20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mangold sparíme vriacou vodou, scedíme a rozmixujeme. Tekvicu nastrúhame na veľké hranolčeky.
  2. Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu. Pridáme tekvicu a krátko restujeme, kým sa nevyparí voda (cca 5 minút).
  3. Potom odstavíme a zmiešame mangold s tekvicou.
  4. Pridáme vajcia, nastrúhaný syr, nasekanú bazalku a petržlenovú vňať. Dosolíme podľa svojej chuti a okoreníme.
  5. Zmes dáme do vymasteného pekáčika.
  6. Pečieme v rúre na 180 °C dozlata.
  7. Podávame so zeleninou alebo zeleninovým šalátom.