Tatranská pečená tekvica (fotorecept)
Autor receptu: mitzy
Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to
výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a
vlákniny. Pripravuje telo na zimu. Tak som sa
rozhodla podeliť sa s Vami o jeden ľahký, ale
chutný recept z tekvice, cvikly, zemiakov a
Tatranského syru.
6 porcií |
50 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Pokrájame si tekvicu, cviklu, syr a zemiaky na kocky. Korenie zmiešame s olejom.
- Tekvicu, cviklu a zemiaky dáme variť, aby trochu zmäkli. Je dobré dať cviklu variť zvlášť o polhodinku dlhšie. Zemiaky a tekvicu môžeme variť spolu, zmäknú zároveň. Cvikla potrebuje viac času. Keď sú mäkké, vyberieme ich dierkovanou naberačkou na vymastený plech. Voda v hrnci nám poslúži na polievku, pretože v nej pláva veľa vitamínov (bola by škoda vyliať ju). Na zeleninu poukladáme Tatranský syr nakrájaný na kocky.
- Polejeme olejom, poukladáme nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a dáme zapiecť do rúry na 180-200 stupňov na pol hodinku.
Ľahká, chutná ale výdatná večera je hotová. Je to výborné s kyslou smotanou alebo bielym jogurtom. Kto holduje mäsu môže použiť ako prílohu.