Tatranská pečená tekvica (fotorecept)

Autor receptu: mitzy

Tekvicová sezóna je stále v plnom prúde. Je to výborný antioxidant plný vitamínov a minerálov a vlákniny. Pripravuje telo na zimu. Tak som sa rozhodla podeliť sa s Vami o jeden ľahký, ale chutný recept z tekvice, cvikly, zemiakov a Tatranského syru.

6
porcií
50 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pokrájame si tekvicu, cviklu, syr a zemiaky na kocky. Korenie zmiešame s olejom.
  2. Tekvicu, cviklu a zemiaky dáme variť, aby trochu zmäkli. Je dobré dať cviklu variť zvlášť o polhodinku dlhšie. Zemiaky a tekvicu môžeme variť spolu, zmäknú zároveň. Cvikla potrebuje viac času. Keď sú mäkké, vyberieme ich dierkovanou naberačkou na vymastený plech. Voda v hrnci nám poslúži na polievku, pretože v nej pláva veľa vitamínov (bola by škoda vyliať ju). Na zeleninu poukladáme Tatranský syr nakrájaný na kocky.
  3. Polejeme olejom, poukladáme nakrájaný cesnak, osolíme, okoreníme a dáme zapiecť do rúry na 180-200 stupňov na pol hodinku. Ľahká, chutná ale výdatná večera je hotová. Je to výborné s kyslou smotanou alebo bielym jogurtom. Kto holduje mäsu môže použiť ako prílohu.