Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice fotorecept

andurejka - fotkaandurejka, 18. októbra 2011
Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept)
Foto: andurejka

Na meniny ľudia dostávajú všeličo. U nás doma sa rozdávajú aj darčeky ako čerstvá hovädzia sviečkovica :) A keďže sme už dávno chceli vyskúšať tatársky biftek, pustili sme sa do toho... A druhý chod boli pravé steaky! Foto by Michal H.

6
porcií
20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

tatársky biftek:
  surové
steaky:
 na opekanie
 čerstvý vetvičky
príloha:
 na obalenie
 menšia

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Výroba tatárskeho bifteku je vám veľmi zaujímavá vec - mäso treba nožom trhať/škrabkať/rezkať (neviem ako to nazvať:) na malé kúsočky, ktoré sa potom ochutia a zmiešajú so surovým vajíčkom. A pochúťka je na svete...

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    K tataráku sme podávali v trúbe na sucho opečené hrianky potreté cesnakom.

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Druhú časť sviečkovice sme nakrájali na pekné bacuľaté, asi 4 cm vysoké kúsky mäsa, ktoré sme poprepichovali tenderizérom, opásali slaninovým opaskom a na panvičke prizdobili voňavým rozmarínom...

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Medzitým sme si umyli a nakrájali zelenú papriku, paradajky, malú cuketu, patizón a cibuľku. Tú sme spolu s paradajkami jemne obalili v hladkej múke.

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Zeleninu sme grilovali, cibuľku opiekli na oleji.

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Steaky stačí opiecť na rozpálenom oleji cca. po 4 minúty z každej strany... Samozrejme, záleží na tom, ako prepečené ich máte radi :)

    Tatársky biftek a steaky z hovädzej sviečkovice (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Velmi pekny recept, hlavne priloha k steakom...Ale tenderizer na pravu hovädziu svieckovu je podla mna uplne zbytocny...Na nizku alebo vysoku rostenku ma opodstatnenie, lebo je to predsa len trochu tuhsie maso, ale v svieckovici len zbytocne porusi vlakna, ktore su nadherne jemnucke...Ale hlavne ze chuti...tiez by som nebola proti takemu vonavemu, stavnatemu steaku :o)))
andurejka tvoje recepty nemajú chybu.Čo ma najviac zaujalo je spracovanie mesa na tatarák vela ludí to mesko pomelie ty si im to predviedla ako sa to má robiť samozrejme treba k tomu ostrý nôž.
Týmto spôsobom som tuším robil br.pečeň na pečeňové halušky
Ďakujem,že si mi to pripomenula.Si šikovná veľa pekných a dobrých receptov PÁ

Pridaj komentár k receptu: