Čokoládové tartaletky
Čokoládové tartaletky

Tartaletky s čokoládovým krémom a ovocím

Pavol Búci
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020
Tartaletky s čokoládovým krémom a ovocím
Foto: Pravda - Ivan Majerský
8
porcií
50 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
280 g
60 g
200 g
100 ml
štipka
Náplň:
160 g
80 g (kvalitná, minimálne 58 %)
80 g
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Cesto: Všetky suroviny na prípravu cesta vložíme do mixéra a pripravíme hladké cesto. Pripravené cesto zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.

  2. 2

    Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Podľa veľkosti formičiek vykrojíme kolieska potrebnej veľkosti. Cesto dáme do formičiek. Na každé dáme papier na pečenie a vysypeme mincami alebo fazuľou, aby sa pri pečení nenafúklo. Dáme piecť na 180 stupňov na 12 minút. Potom z formičiek vyberieme papier na pečenie so závažím a ešte pečieme dozlatista 4–6 minút. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Ganache: Smotanu zohrejeme dohorúca a vylejeme do misky s nalámanou alebo nastrúhanou čokoládou. Necháme pár minút postáť a potom vymiešame, pokým sa čokoláda neroztopí a nevznikne hladký krém.

  4. 4

    Tortičky (tartaletky) naplníme drobným ovocím. Na ovocie nalejeme čokoládovú ganache a necháme stuhnúť. Dozdobíme mätovými lístkami a hoblinkami čokolády.

Diskusia k receptu