Tartaletky s čokoládovým krémom a ovocím
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020

Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 280 g |
|
| 60 g |
|
| 200 g |
|
| 100 ml |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 160 g |
|
| 80 g (kvalitná, minimálne 58 %) |
|
| 80 g |
|
| Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na prípravu cesta vložíme do mixéra a pripravíme hladké cesto. Pripravené cesto zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 2
Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Podľa veľkosti formičiek vykrojíme kolieska potrebnej veľkosti. Cesto dáme do formičiek. Na každé dáme papier na pečenie a vysypeme mincami alebo fazuľou, aby sa pri pečení nenafúklo. Dáme piecť na 180 stupňov na 12 minút. Potom z formičiek vyberieme papier na pečenie so závažím a ešte pečieme dozlatista 4–6 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Ganache: Smotanu zohrejeme dohorúca a vylejeme do misky s nalámanou alebo nastrúhanou čokoládou. Necháme pár minút postáť a potom vymiešame, pokým sa čokoláda neroztopí a nevznikne hladký krém.
- 4
Tortičky (tartaletky) naplníme drobným ovocím. Na ovocie nalejeme čokoládovú ganache a necháme stuhnúť. Dozdobíme mätovými lístkami a hoblinkami čokolády.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu