Tartaletky s čokoládovým krémom a ovocím
šéfkuchár hotela Termál *** vo Vyhniach, 3. novembra 2020
Foto: Pravda - Ivan Majerský
porcií
príprava
Suroviny
Cesto: | |
280 g |
|
60 g |
|
200 g |
|
100 ml |
|
štipka |
|
Náplň: | |
160 g |
|
80 g (kvalitná, minimálne 58 %) |
|
80 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Všetky suroviny na prípravu cesta vložíme do mixéra a pripravíme hladké cesto. Pripravené cesto zabalíme do fólie a odložíme na 1 hodinu do chladničky.
- 2
Vychladené cesto rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Podľa veľkosti formičiek vykrojíme kolieska potrebnej veľkosti. Cesto dáme do formičiek. Na každé dáme papier na pečenie a vysypeme mincami alebo fazuľou, aby sa pri pečení nenafúklo. Dáme piecť na 180 stupňov na 12 minút. Potom z formičiek vyberieme papier na pečenie so závažím a ešte pečieme dozlatista 4–6 minút. Necháme vychladnúť.
- 3
Ganache: Smotanu zohrejeme dohorúca a vylejeme do misky s nalámanou alebo nastrúhanou čokoládou. Necháme pár minút postáť a potom vymiešame, pokým sa čokoláda neroztopí a nevznikne hladký krém.
- 4
Tortičky (tartaletky) naplníme drobným ovocím. Na ovocie nalejeme čokoládovú ganache a necháme stuhnúť. Dozdobíme mätovými lístkami a hoblinkami čokolády.
Tiež tartaletky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu