Čokoládové tartaletky

Tartaletky s čokoládovým krémom a hruškami

Autor receptu: redakcia

8
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. Na pracovnú dosku dáme múku zmiešanú s kakaom a urobíme do nej priehlbinku. Do nej dáme vajce, štipku soli, na kocky nakrájané studené maslo a cukor. Zamiesime cesto, zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme dve hodiny v chladničke.
  2. Formičky na tartaletky (s priemerom 10 cm) vymažeme maslom a dáme do chladničky. Cesto vyvaľkáme na hrúbku 4 mm a povykrajujeme kruhy. Vtlačíme do formičiek a necháme ešte asi 15 minút chladiť. Rúru rozohrejeme na 200 stupňov.
  3. Na cesto vo formičkách dáme kolieska papiera na pečenie a naň suchú fazuľu, aby sme cesto zaťažili. Pečieme 15 minút, necháme vychladnúť, fazuľu a papier odstránime.
  4. Čokoládový krém: Čokoládu nalámeme na kúsky a necháme roztopiť vo vodnom kúpeli. Roztopíme maslo. V ďalšej nádobe necháme zvariť smotanu s mliekom, pridáme roztopenú čokoládu a tekuté maslo. Vymiešame, prikryjeme fóliou a necháme postáť, až krém začne tuhnúť. Potom krémom naplníme vychladnuté tartaletky. Do krému zľahka vtlačíme plátok hrušky. Tartaletky ozdobíme mandľovými lupienkami a píniovými orieškami.