Tarhoňa s čili papričkou a príchuťou Maroka videorecept
Tarhoňa - cestovina v tvare perly. Rímska rasca, zázvor a paprika tomuto receptu dodávajú marockú príchuť s príjemnou vôňou a svetlou farbou s exotickým nádychom. Pridala som
tiež trochu červenej čili. V horúcich
slnečných dňoch je toto
jedlo celkom osviežujúce.
Zdroj: Youtube
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Na horúcom oleji si opražíme nakrájanú cibuľu a čili papričku. Pridáme koreniny ale nepražíme dlho, aby sme nespálili papriku.
-
2
Pridáme tarhoňu a zalejeme bujónom a horúcou vodou. Varíme, kym sa voda nevyparí. Ak je tarhoňa ešte tvrdá, pridáme viac vody. Občasne premiešame, aby sa tarhoňa neprichytila na panvicu.
-
3
Ozdobíme posekanou vňaťou.
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu