Plnené cestoviny

Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo

Autor receptu: redakcia

Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.

6-8
porcií
40 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Múku zmiešame s krupicou, vajcami a so štipkou soli, pridáme toľko vody, aby vzniklo hladké cesto, a necháme ho aspoň pol hodiny odpočívať.
  2. Medzitým pripravíme náplň. Nasekanú klobásu opečieme na kúsku masla, pridáme pomleté upečené hovädzie mäso, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a niekoľko minút miešame, aby sa chute spojili.
  3. Všetko vysypeme do misy, pridáme syr, strúhanku, vajce, rozdrvené sušienky amaretti, nasekané sultánky, trochu korenia a štipku soli. Premiešame.
  4. Ak sa zdá plnka príliš suchá, pridáme kvapku vývaru alebo vody.
  5. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy s priemerom 8 cm. Do stredu dáme lyžicu náplne, cesto preložíme a spoje stlačíme, aby plnka nevytekala.
  6. Casoncelli uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Po scedení ich prelejeme rozpusteným maslom ochuteným šalviou, slaninou nakrájanou na pásiky a strúhaným syrom Grana Padano.