Plnené cestoviny
Talianske plnené cestoviny casoncelli à la Bergamo
Autor receptu: redakcia
Vychutnajte si skvelé talianske cestoviny s názvom prekrásneho Bergama.
6-8 porcií |
40 minút príprava |
8 minút tepelná úprava |
Postup
- Múku zmiešame s krupicou, vajcami
a so štipkou soli, pridáme toľko vody, aby vzniklo hladké cesto, a necháme ho aspoň pol hodiny odpočívať.
- Medzitým pripravíme náplň. Nasekanú klobásu opečieme na kúsku masla, pridáme pomleté upečené
hovädzie mäso, cesnak, nasekanú petržlenovú vňať a niekoľko minút miešame, aby sa chute spojili.
- Všetko vysypeme do misy, pridáme syr, strúhanku, vajce, rozdrvené sušienky amaretti, nasekané sultánky, trochu korenia a štipku soli. Premiešame.
- Ak sa zdá plnka príliš suchá, pridáme kvapku vývaru alebo vody.
- Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy s priemerom 8 cm. Do stredu dáme lyžicu náplne, cesto preložíme a spoje stlačíme, aby plnka nevytekala.
- Casoncelli uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody. Po scedení ich prelejeme rozpusteným maslom ochuteným šalviou, slaninou nakrájanou na pásiky a strúhaným syrom Grana Padano.