Kuracie rizoto

Talianske kuracie rizoto

Autor receptu: podravka

Talianske krémové rizoto z ryže arborio, pripravené na víne s Podravkou grill classic, môžete podávať len s úsmevom a dobrou náladou. Tá predsa k Taliansku patrí!

6
porcií
45 minút
príprava

Postup

  1. Cesnak ošúpeme a nasekáme. Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. Vo väčšej hlbokej panvici orestujeme na olivovom oleji nasekaný cesnak a nakrájaný zeler. Keď začne zeler mierne hnednúť (asi po 10 minútach), nasypeme do panvice ryžu a po chvíľke prilejeme biele víno. Víno necháme zovrieť a pár minút povaríme, aby sa vyparil alkohol.
  2. Vývar si zohrejeme v inej nádobe. Jednu naberačku vývaru vlejeme do rizota. Stíšime plameň a miešame, až kým ryža absorbuje vývar. Následne pridáme ďalšiu naberačku vývaru a opäť miešame. Toto pravidelne opakujeme, kým spotrebujeme všetok vývar.
  3. Potom vmiešame do rizota nastrúhaný parmezán. Keď sa roztopí, zjemníme rizoto hrudkou masla, ktorú jemne vmiešame do rizota.
  4. Dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
  5. Kuracie prsia dochutíme Podravkou grill classic a opražíme na grilovacej panvici. Nakrájame ich na menšie kúsky a vmiešame do rizota.
  6. Podávame teplé s čerstvým zeleninovým šalátom.