Syrový koláč
Syrový koláč s glazovaným hroznom
Autor receptu: redakcia
6 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 165-180 °C |
Postup- Preosiatu múku zmiešame s maslom, pridáme vajce a soľ. Vypracujeme cesto a necháme v chladničke postáť.
- Smotanu a syry roztopíme vo
vodnom kúpeli, pridáme žĺtky a dochutíme korením a strúhaným muškátovým orieškom.
- Cesto rozvaľkáme na kruh s priemerom 20 cm, vložíme do formy a popicháme vidličkou. Na cesto rozložíme papier na pečenie
a zaťažíme surovou ryžou alebo hrachom. Pečieme 15 minút pri 165 °C.
- Z predpečeného cesta odstránime papier so záťažou a vylejeme
syrovú zmes. Dopekáme pri 180 °C približne 15 minút.
- Na panvičke zohrejeme maslo, pridáme cukor a umyté prekrojené
bobule hrozna. Chvíľu prehrejeme na
panvici a odstavíme z ohňa.
- Polníček umyjeme a osušíme. Hotovú tortu
posypeme hroznom a dozdobíme polníčkom. Podľa chuti môžeme
pokvapkať tekvicovým olejom.
|