Syrové pagáče
Syrové pagáčiky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Vždy rada skúšam nové slané kysnuté pagáčiky. A nie je tomu inak ani teraz.* Našla som recept, ale som si ho
prispôsobila, trochu pozmenila a tu je výsledok. Výborné lístkujúce pagáčiky.
83 ks porcií |
135 minút príprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Tu som zabudla priložiť syr v črievku, ale priložila som ho na obrázok k hotovej náplni.
- Zo surovín som vypracovala cesto - maslo do cesta som rozpustila. Cesto som dala vykysnúť na 1 hodinu.
- Cesto nakysnuté.
- Medzitým pokiaľ cesto kyslo, som urobila náplň. Syr údený eidam som nastrúhala a do toho dala syr v črievku Karička a maslo. Dobre rozmiešala a hotovo.
- Pracovnú dosku som posypala kukuričným škrobom a cesto som si rozvaľkala.
- Potrela náplňou.
- Cesto poskladám na obálku a nechám 30 minút ešte kysnúť. Toto opakujem ešte raz. Čiže prekladám 2-krát. Ale pri skladaní ho stále trochu podsypávam kukuričným škrobom.
- Cesto po hodine skladania a odpočinutia idem vyvaľkať.
- Cesto vyvaľkám na hrúbku 1 cm a vykrajujem pagáčiky.
- Poukladám na plech s papierom na pečenie a dám ešte 15 minút podkysnúť. Potom pagáčiky potriem vajíčkom a posypem nastrúhaným syrom. Dám piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov asi tak na 20-25 minút. Ale tu si už musíte sledovať svoju rúru, každá inak pečie.
- Upečené.
- No a tu už sú všetky upečené, samozrejme bez tých, ktoré sme už koštovali.
- Tak čo vyskúšate?