Syrové pagáče

Syrové pagáčiky (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Vždy rada skúšam nové slané kysnuté pagáčiky. A nie je tomu inak ani teraz.* Našla som recept, ale som si ho prispôsobila, trochu pozmenila a tu je výsledok. Výborné lístkujúce pagáčiky.

83 ks
porcií
135 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Tu som zabudla priložiť syr v črievku, ale priložila som ho na obrázok k hotovej náplni.
  2. Zo surovín som vypracovala cesto - maslo do cesta som rozpustila. Cesto som dala vykysnúť na 1 hodinu.
  3. Cesto nakysnuté.
  4. Medzitým pokiaľ cesto kyslo, som urobila náplň. Syr údený eidam som nastrúhala a do toho dala syr v črievku Karička a maslo. Dobre rozmiešala a hotovo.
  5. Pracovnú dosku som posypala kukuričným škrobom a cesto som si rozvaľkala.
  6. Potrela náplňou.
  7. Cesto poskladám na obálku a nechám 30 minút ešte kysnúť. Toto opakujem ešte raz. Čiže prekladám 2-krát. Ale pri skladaní ho stále trochu podsypávam kukuričným škrobom.
  8. Cesto po hodine skladania a odpočinutia idem vyvaľkať.
  9. Cesto vyvaľkám na hrúbku 1 cm a vykrajujem pagáčiky.
  10. Poukladám na plech s papierom na pečenie a dám ešte 15 minút podkysnúť. Potom pagáčiky potriem vajíčkom a posypem nastrúhaným syrom. Dám piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov asi tak na 20-25 minút. Ale tu si už musíte sledovať svoju rúru, každá inak pečie.
  11. Upečené.
  12. No a tu už sú všetky upečené, samozrejme bez tých, ktoré sme už koštovali.
  13. Tak čo vyskúšate?