Syrové pagáče
Syrové pagáče (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Tak už ani neviem, koľký je toto môj recept na syrové pagáče, ale každý je iný. A tento sa mi zdá asi najlepší. Stále skúšam a vylepšujem.
103 ks porcií |
100 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Nefotila som suroviny. Najskorej som si dala urobiť kvások, do vlažného mlieka som dala cukor a rozmrvila droždie. Premiešala a nechala vzísť.
Zatiaľ som si preosiala múku a keď bol kvások vzídený som strojom vypracovala zo všetkých surovín cesto, ktoré som nechala jednu hodina nakysnúť. Keď som mala cesto nakysnuté som ho na pracovnej doske vyvaľkala a natrela maslom.
- Potom som na cesto dala postrúhaný údený syr.
- Cesto som poskladala a nechala 15 minút podkysnúť. Toto som ešte zopakovala 2x.
- Cesto som po uplynutí 2x 15 minút rozvaľkala a vykrajovala menšie kolieska, nechala ešte na plechu podkysnúť pokiaľ som si zaplnila nasledujúci plech. Potom som pagáčiky potrela bielkom, posypala čiernym sezamom a dala piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov do ružova.
- Tu už sú dopečené, mala som tri plechy spolu 103 kusov ale ako som už vyššie písala, vykrajujem menšie kolieska. Ale už aj odobraté na tácku.
- Tu sú už tie na tácke.
- Tak čo vyskúšate? Je to veľmi jednoduché aj pre tie, ktoré ešte neskúsili kysnuté cesto. Treba vyskúšať a nebáť sa toho.