Syrové pagáče

Syrové pagáče (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Tak už ani neviem, koľký je toto môj recept na syrové pagáče, ale každý je iný. A tento sa mi zdá asi najlepší. Stále skúšam a vylepšujem.

103 ks
porcií
100 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Nefotila som suroviny. Najskorej som si dala urobiť kvások, do vlažného mlieka som dala cukor a rozmrvila droždie. Premiešala a nechala vzísť. Zatiaľ som si preosiala múku a keď bol kvások vzídený som strojom vypracovala zo všetkých surovín cesto, ktoré som nechala jednu hodina nakysnúť. Keď som mala cesto nakysnuté som ho na pracovnej doske vyvaľkala a natrela maslom.
  2. Potom som na cesto dala postrúhaný údený syr.
  3. Cesto som poskladala a nechala 15 minút podkysnúť. Toto som ešte zopakovala 2x.
  4. Cesto som po uplynutí 2x 15 minút rozvaľkala a vykrajovala menšie kolieska, nechala ešte na plechu podkysnúť pokiaľ som si zaplnila nasledujúci plech. Potom som pagáčiky potrela bielkom, posypala čiernym sezamom a dala piecť do predhriatej rúry na 200 stupňov do ružova.
  5. Tu už sú dopečené, mala som tri plechy spolu 103 kusov ale ako som už vyššie písala, vykrajujem menšie kolieska. Ale už aj odobraté na tácku.
  6. Tu sú už tie na tácke.
  7. Tak čo vyskúšate? Je to veľmi jednoduché aj pre tie, ktoré ešte neskúsili kysnuté cesto. Treba vyskúšať a nebáť sa toho.