Sviečková na smotane (fotorecept)

Autor receptu: sladkacokolada

Na Varecha.sk máme veľa roznych receptov na sviečkovú na smotane, tak ja pridám ten moj osvedčený recept.

120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistíme a umyjeme zeleninu. Maso umyjeme , osolíme , okoreníme, posypeme mletou paprikou.
  2. Na oleji opečieme maso aj zeleninu, pridáme cibuľu, cesnek, bobkový list, celé korenie čierne, aj nové, troška soli. Dolejme vodou a dusíme skoro do makka.
  3. Po jednej hodine nakrájame maso na plátky, trošku posolíme a necháme dodusiť do maka.
  4. Keď je maso makké, vyberieme ho z hrnca a rozmixujeme zeleninu, pridáme horčicu.
  5. Pridáme mlieko na zriedenie, lebo od cukety a zemiaka je to dosť husté. Na zjemnenie pridáme šľahačku.
  6. Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
  7. Maso vložíme do pripravenej omáčky, prehrejeme a možeme podávať.
  8. Aby sme toho nemali málo, pripravíme pre našich najdrahších niečo sladké po obede.