Sviečková na smotane (fotorecept)
Autor receptu: sladkacokolada
Na Varecha.sk máme veľa roznych receptov na sviečkovú na smotane, tak ja pridám ten moj osvedčený recept.
Postup
- Očistíme a umyjeme zeleninu. Maso umyjeme , osolíme , okoreníme, posypeme mletou paprikou.
- Na oleji opečieme maso aj zeleninu, pridáme cibuľu, cesnek, bobkový list, celé korenie čierne, aj nové, troška soli. Dolejme vodou a dusíme skoro do makka.
- Po jednej hodine nakrájame maso na plátky, trošku posolíme a necháme dodusiť do maka.
- Keď je maso makké, vyberieme ho z hrnca a rozmixujeme zeleninu, pridáme horčicu.
- Pridáme mlieko na zriedenie, lebo od cukety a zemiaka je to dosť husté. Na zjemnenie pridáme šľahačku.
- Pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy.
- Maso vložíme do pripravenej omáčky, prehrejeme a možeme podávať.
- Aby sme toho nemali málo, pripravíme pre našich najdrahších niečo sladké po obede.