Foto: peter64
tento recept som vymyslel včera keď som si varil obed
Postup
-
1
Vnútornosti dobre umyjeme dáme do hrnca z vodou necháme ju zovrieť a pozbierame penu.Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na prúžky. Keď pozbierame penu tak pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu,bobkový list celé nové a čierne korenie,vegetu, polievkové korenie,soľ a čili papričku. Mäkké vnútornosti vyberieme na dosku a nakrájame na plátky.Zeleninu môžeme aj zmixsovať tak,že vopred vyberieme bobkový list a celé čierne korenie. Ja som zeleninu prepasíroval cez cedník na cestoviny lebo nemám mixser.
-
2
Hustú zeleninovú zmes pridáme naspäť do vývaru pridáme cukor a ocot zahustíme hladkou múkou.Nakoniec pridáme smotanu,ale už omáčku nevaríme.Sviečkovú ozdobíme kolieskmi citróna a brusnicmi.Podávame so žemlovou knedľou, cestovinou alebo z nokami.
-
3
Prepačte za kvalitu fotiek fotil som to narýchlo z mobilom a tak to dopadlo foťak nemám. Ja som použil vnútornosti srdce a pľúca z diviny hovädzie srdce a bravčové jazyky.
Diskusia k receptu