Sviečková na smotane a la Peter

peter64 - fotkapeter64, 5. júna 2011
Sviečková na smotane a la Peter
Foto: peter64

tento recept som vymyslel včera keď som si varil obed

Suroviny

500 g
500 g alebo hovädzie
500 g
200 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vnútornosti dobre umyjeme dáme do hrnca z vodou necháme ju zovrieť a pozbierame penu.Koreňovú zeleninu a cibuľu očistíme a pokrájame na prúžky. Keď pozbierame penu tak pridáme koreňovú zeleninu, cibuľu,bobkový list celé nové a čierne korenie,vegetu, polievkové korenie,soľ a čili papričku. Mäkké vnútornosti vyberieme na dosku a nakrájame na plátky.Zeleninu môžeme aj zmixsovať tak,že vopred vyberieme bobkový list a celé čierne korenie. Ja som zeleninu prepasíroval cez cedník na cestoviny lebo nemám mixser.

    Sviečková na smotane a la Peter - obrázok 1
  2. 2

    Hustú zeleninovú zmes pridáme naspäť do vývaru pridáme cukor a ocot zahustíme hladkou múkou.Nakoniec pridáme smotanu,ale už omáčku nevaríme.Sviečkovú ozdobíme kolieskmi citróna a brusnicmi.Podávame so žemlovou knedľou, cestovinou alebo z nokami.

    Sviečková na smotane a la Peter - obrázok 2
  3. 3

    Prepačte za kvalitu fotiek fotil som to narýchlo z mobilom a tak to dopadlo foťak nemám. Ja som použil vnútornosti srdce a pľúca z diviny hovädzie srdce a bravčové jazyky.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Peter, nie je dolazity obrazok, ale komu a s akou laskou varis....
Výborné jídlo, jenže jsou to plíčky, neboli pajšl, ne?
Toto som mala veľmi rada, mala... :) Pekný recept. U vás sú dostať ešte bravčové vnútornosti?