Čokoládová torta
Super čokoládová torta
Autor receptu: originalrecepty
Fotku torty nemám k dispozícii.
12 porcií |
50 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Cesto: Žĺtky vymiešame s polovicou cukru, rumom a vanilínovým cukrom. Bielky vyšľaháme so soľou a tesne pred koncom zapracujeme druhú polovicu cukru. Sneh primiešame do žĺtkovej zmesi. Múku spojíme s mandľami, so škrobom, s kakaom a primiešame do vaječného základu. Hotové cesto nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy (priemer 26 cm) a pečieme pri 180 °C asi 35 minút. Potom korpus vyberieme a necháme 2 hodiny chladnúť.
- Na krém nasekáme oba druhy čokolády, zalejeme ich zohriatou smotanou a miešame, kým sa nerozpustia. Pridáme aj kúsky masla, vymiešame a krém dáme na 3 hodiny do chladničky.
- Tortový korpus prekrojíme na tri vrstvy. Spodnú natrieme krémom, priložíme druhú časť korpusu, ktorú tiež potrieme krémom, a na ňu pritlačíme tretiu vrstvu korpusu. Celú tortu potrieme zvyšným krémom a posypeme kakaom a čokoládovými hoblinkami.