Sumček
Sumček africký vo vínovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené.* Sumček africký je ryba chovaná u nás a mnohí z nás ju používajú. Vedeli ste ale, že sumček africký je ryba, ktorá dokáže využívať aj kyslík zo vzduchu?
2 porcie |
30 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Filety ryby osolíme a okoreníme.
Na oleji opečieme rybu z oboch strán, podľa hrúbky asi 7 minút z každej strany. Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
- Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, nasekanú šalviu, horčicu, chilli a papriku. Premiešame a pridáme múku.
Zalejeme vínom a povaríme cca 10 minút.
- Teplé filety dáme na taniere a prelejeme omáčkou.
Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.