Sumček

Sumček africký vo vínovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Rybacie mäso v našej strave je stále nedostatočne zastúpené.* Sumček africký je ryba chovaná u nás a mnohí z nás ju používajú. Vedeli ste ale, že sumček africký je ryba, ktorá dokáže využívať aj kyslík zo vzduchu?

2
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filety ryby osolíme a okoreníme. Na oleji opečieme rybu z oboch strán, podľa hrúbky asi 7 minút z každej strany. Potom ich vyberieme a udržiavame v teple.
  2. Na výpeku orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme papriku, nasekanú šalviu, horčicu, chilli a papriku. Premiešame a pridáme múku. Zalejeme vínom a povaríme cca 10 minút.
  3. Teplé filety dáme na taniere a prelejeme omáčkou. Prílohu zvolíme podľa svojej chuti.