Štrúdľa s tvarohom, so šľahačkou a zmrzlinou

simsta - fotkasimsta, 4. marca 2017

Štrúdľa. Toto slovo keď započujete začnú sa vám zbiehať slinky. Raz som prišla zo školy domov a v chladničke bol tvaroh, jogurt, vajíčka... V mraziaku som našla lístkové cesto a išla som spraviť štrúdľu.

13-15
porcií
30-40 minút
príprava
40-50 minút
na 200-220 °C

Suroviny

1 bal
Plnka:
asi 500 g
3 ks
2-3 PL
1-2 ČL
Na potretie:
1 ks
Na posypanie dosky:
3-4 PL
Dozdobenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dosku si poprášime hladkou múkou. Zoberieme valček a rozvaľkáme si cesto do tvaru obdĺžnika.

  2. 2

    Plnka: Do misky dáme tvaroh. Pridáme 3 vajíčka (celé) a rozmiešame lyžicou alebo vidličkou. Keď máme rozmiešané pridáme práškový cukor a škoricu.

  3. 3

    Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Plnku dáme na cesto a zatočíme. Cesto potrieme vajíčkom, ktoré sme si predtým rozmiešali metličkou. Opatrne prenesieme na plech. Keď je rúra rozohriata vložíme do rúry a znížime teplotu na 200 stupňov.

  4. 4

    Keď je štrúdľa upečená vytiahneme ju z rúry. Nakrájame. Na každý kúsok dáme šľahačku a posypeme Grankom. Môžeme si dať aj zmrzlinu.

Diskusia k receptu


Zatiaľ 0 komentáre