Štrúdľa s tvarohom, so šľahačkou a zmrzlinou
Autor receptu: simsta
Štrúdľa. Toto slovo keď započujete začnú sa vám zbiehať slinky. Raz som prišla zo školy domov a v chladničke bol tvaroh, jogurt, vajíčka... V mraziaku som našla lístkové cesto a išla som spraviť štrúdľu.
13-15 porcií |
30-40 minút príprava |
40-50 minút na 200-220 °C |
Postup
- Dosku si poprášime hladkou múkou. Zoberieme valček a rozvaľkáme si cesto do tvaru obdĺžnika.
- Plnka:
Do misky dáme tvaroh. Pridáme 3 vajíčka (celé) a rozmiešame lyžicou alebo vidličkou. Keď máme rozmiešané pridáme práškový cukor a škoricu.
- Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. Plnku dáme na cesto a zatočíme. Cesto potrieme vajíčkom, ktoré sme si predtým rozmiešali metličkou. Opatrne prenesieme na plech. Keď je rúra rozohriata vložíme do rúry a znížime teplotu na 200 stupňov.
- Keď je štrúdľa upečená vytiahneme ju z rúry. Nakrájame. Na každý kúsok dáme šľahačku a posypeme Grankom. Môžeme si dať aj zmrzlinu.