Hovädzie mäso
Stroganov (fotorecept)
Autor receptu: johnydesire
Pre zachovanie receptu používam v tomto recepte hovädzie mäso. Ak si chcem recept urýchliť, použijem bravčové.* Hlivu
ustricovú som použil, lebo na rozdiel od šampiňónov majú aspoň akú takú chuť húb, no úplne najlepšie sú huby čerstvé priamo
nazbierané v lese :)
6 porcií |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľku si nakrájam na drobno a v hrnci (2,5 l) restujem na oleji do sklovita. Hovädzie mäso nakrájam na rezance (podľa fotky asi nie :D) Mäso pridám k cibuli, premiešam, nech sa pekne zavrie a dusím.
- Keď mäsko pekne pustí šťavu, pridám nasekaný cesnak, soľ, korenie a kurkumu. Budem ho dusiť, až kým nebude takmer mäkké.
- Hlivu ustricovú nakrájam na väčšie kusy, mám rád keď cítim, že to je huba. Premiešam, zalejem vodou do výšky húb a mäsa a nechám variť.
- Pridám na tenké kolieska nakrájané kyslé uhorky. Premiešam a chvíľku spolu povarím. Dávam viac uhoriek, dodajú fantastickú chuť.
- Pridám po jednej polievkovej lyžici pretlaku a horčice, premiešam, nechám prevrieť a podľa potreby dochutím.
- Úplne na záver vlejem smotanu, nechám prevrieť a odstavím z ohňa.
- Stroganov je hotový, zbožňujem tú chuť :) Podávam najradšej s tarhoňou.