Hovädzie mäso

Stroganov (fotorecept)

Autor receptu: johnydesire

Pre zachovanie receptu používam v tomto recepte hovädzie mäso. Ak si chcem recept urýchliť, použijem bravčové.* Hlivu ustricovú som použil, lebo na rozdiel od šampiňónov majú aspoň akú takú chuť húb, no úplne najlepšie sú huby čerstvé priamo nazbierané v lese :)

6
porcií
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľku si nakrájam na drobno a v hrnci (2,5 l) restujem na oleji do sklovita. Hovädzie mäso nakrájam na rezance (podľa fotky asi nie :D) Mäso pridám k cibuli, premiešam, nech sa pekne zavrie a dusím.
  2. Keď mäsko pekne pustí šťavu, pridám nasekaný cesnak, soľ, korenie a kurkumu. Budem ho dusiť, až kým nebude takmer mäkké.
  3. Hlivu ustricovú nakrájam na väčšie kusy, mám rád keď cítim, že to je huba. Premiešam, zalejem vodou do výšky húb a mäsa a nechám variť.
  4. Pridám na tenké kolieska nakrájané kyslé uhorky. Premiešam a chvíľku spolu povarím. Dávam viac uhoriek, dodajú fantastickú chuť.
  5. Pridám po jednej polievkovej lyžici pretlaku a horčice, premiešam, nechám prevrieť a podľa potreby dochutím.
  6. Úplne na záver vlejem smotanu, nechám prevrieť a odstavím z ohňa.
  7. Stroganov je hotový, zbožňujem tú chuť :) Podávam najradšej s tarhoňou.