Stredomorský steak z tuniaka

Autor receptu: tizian1cat

Tento veľmi chutný a zdravý recept som robila už dávnejšie. Robím však momentálne opatrovateľku 2 psov, kým sa moja dcéra pľačká v Pešti, tak mám čas na upratovanie v počítači, kde som našla aj fotku tohto už takmer zabudnutého receptu. Tak sa aspoň môžem s vami podeliť.

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rybie steaky pokvapkáme šťavou z citróna, posolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a dáme do chladničky.
  2. Cibuľku,, zelerové stonky a petržlenovú vňať a cesnak nadrobno nasekáme. Mierne podusíme na malom množstve olivového oleja v hlbšej panvici. Pridáme rajčiny, kapary, olivy, bobkový list a víno. Osolíme a okoreníme. Na miernom ohni necháme cca 20minút dusiť.
  3. Tuniakové steaky (môže byť aj treska) opečieme z oboch strán na panvici, na tanieri podávame s rajčinovou omáčkou a vlastnými tagliatelami. Ozdobíme bazalkovými lístkami. P.S. pridávam obrázok inovačného sušenia home-made tagliatel v Petržalke...:-)))