Stredomorský steak z tuniaka
Autor receptu: tizian1cat
Tento veľmi chutný a zdravý recept som robila už dávnejšie. Robím však momentálne opatrovateľku 2 psov, kým sa moja dcéra pľačká v Pešti, tak mám čas na upratovanie v počítači, kde som našla aj fotku tohto už takmer zabudnutého receptu. Tak sa aspoň môžem s vami podeliť.
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Rybie steaky pokvapkáme šťavou z citróna, posolíme, okoreníme čerstvo zomletým čiernym korením a dáme do chladničky.
- Cibuľku,, zelerové stonky a petržlenovú vňať a cesnak nadrobno nasekáme. Mierne podusíme na malom množstve olivového oleja v hlbšej panvici. Pridáme rajčiny, kapary, olivy, bobkový list a víno. Osolíme a okoreníme. Na miernom ohni necháme cca 20minút dusiť.
- Tuniakové steaky (môže byť aj treska) opečieme z oboch strán na panvici, na tanieri podávame s rajčinovou omáčkou a vlastnými tagliatelami. Ozdobíme bazalkovými lístkami.
P.S. pridávam obrázok inovačného sušenia home-made tagliatel v Petržalke...:-)))