Zavárané uhorky
Sterilizované uhorky
Autor receptu: redakcia
Na zaváranie sú najvhodnejšie uhorky nakladačky, ktoré sú menšie, pevné a veľmi chrumkavé.
30 minút príprava |
25 minút na 85 °C |
Postup
- Uhorky nakladačky na niekoľko hodín namočíme do studenej vody. Potom ich jemnou kefkou dobre očistíme a opláchneme.
- Uhorky postupne vkladáme do čistých zaváracích pohárov, prekladáme na kolieska nakrájanou cibuľou a mrkvou, kto má rád pridá aj čerstvý kôpor, očistené strúčiky cesnaku či feferónku. Pridáme aj bobkový list, guľôčky celého čierneho aj nového korenia a horčicové semienka.
- Nálev: Do hrnca dáme vodu, ocot, kryštálový cukor, soľ, povaríme a necháme trochu vychladnúť.
- Poháre s uhorkami zalejeme teplým nálevom asi 1 cm od okraja. Dôkladne uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85 °C asi 20–25 minút.