Zavárané uhorky

Sterilizované uhorky

Autor receptu: redakcia

Na zaváranie sú najvhodnejšie uhorky nakladačky, ktoré sú menšie, pevné a veľmi chrumkavé.

30 minút
príprava
25 minút
na 85 °C

Postup

  1. Uhorky nakladačky na niekoľko hodín namočíme do studenej vody. Potom ich jemnou kefkou dobre očistíme a opláchneme.
  2. Uhorky postupne vkladáme do čistých zaváracích pohárov, prekladáme na kolieska nakrájanou cibuľou a mrkvou, kto má rád pridá aj čerstvý kôpor, očistené strúčiky cesnaku či feferónku. Pridáme aj bobkový list, guľôčky celého čierneho aj nového korenia a horčicové semienka.
  3. Nálev: Do hrnca dáme vodu, ocot, kryštálový cukor, soľ, povaríme a necháme trochu vychladnúť.
  4. Poháre s uhorkami zalejeme teplým nálevom asi 1 cm od okraja. Dôkladne uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 85 °C asi 20–25 minút.