Tuniakový steak

Steak z tuniaka s opečenými zemiakmi a zeleninou

Autor receptu: ferno

2
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Steaky umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme a potrieme olivovým olejom. Potom ich opečieme na grilovacej panvici z každej strany 2-3 minúty. Steak nesmie vyschnúť. Steaky odložíme na tanier, na každý steak dáme plátok masla, prikryjeme a necháme dôjsť.
  2. Zemiaky poprepichujeme vidličkou a dáme do mikrovlnnej rúry na 2 minúty z každej strany. Potom ich pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a opečieme na masle na panvici.
  3. Na grilovacej panvici opečieme nakrájané šampiňóny a cuketu. Neskôr ich podlejeme trochou vína a chvíľu podusíme. Odstavíme, pridáme trochu masla a premiešame.