Tuniakový steak
Steak z tuniaka s opečenými zemiakmi a zeleninou
Autor receptu: ferno
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Steaky umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme a potrieme olivovým olejom. Potom ich opečieme na grilovacej panvici z každej strany 2-3 minúty. Steak nesmie vyschnúť. Steaky odložíme na tanier, na každý steak dáme plátok masla, prikryjeme a necháme dôjsť.
- Zemiaky poprepichujeme vidličkou a dáme do mikrovlnnej rúry na 2 minúty z každej strany. Potom ich pokrájame na plátky, osolíme, okoreníme, posypeme tymiánom a opečieme na masle na panvici.
- Na grilovacej panvici opečieme nakrájané šampiňóny a cuketu. Neskôr ich podlejeme trochou vína a chvíľu podusíme. Odstavíme, pridáme trochu masla a premiešame.
|