Steak na zelenom korení s chilli redukciou fotorecept

afataga - fotkaafataga, 7. apríla 2013
Steak na zelenom korení s chilli redukciou (fotorecept)
Foto: afataga

Chcela som medium rare a zas mi vyšlo medium a to som sa držala rád od ethanela, tak neviem, kde nastala zrada. Príloha je inšpirovaná jokinom.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
12 ks
1 ČL (olej)
Redukcia:
3 PL
8 ks
4 ks
1 dcl
podľa chuti
2 ČL
Príloha:
2 ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Hodinu pred prípravou som mäso vybrala z chladničky, cez steaky sa tiahla šľacha a ja to nemám rada, tak som ju vypreparovala a tak mi vznikli 4 menšie ks. V mažiari som podrvila zelené korenie a dala na mäso z oboch strán, tesne pred prípravou som ho posolila.

    Steak na zelenom korení s chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zohriala som rúru na cca 53° aj s vrchnákom z janskej misy, rozpálila som panvicu, steaky som opekala z jednej strany 1,5 min. a z druhej strany 1 min. Medzi tým sa varily zemiaky prekrojené na polovice.

    Steak na zelenom korení s chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na grilovaciu panvicu som dala trochu masti a opekala som uvarené zemiaky.

    Steak na zelenom korení s chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Steaky som dala do rúry na 2 min. Potom som ich vybrala, zakryla alobalom a prikryla krytom na syr. Do panvice som dala výpek, fazuľku, paradajky, víno, podrvené chilli a trochu soli a redukovala som.

    Steak na zelenom korení s chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Kým si steaky oddýchli, redukcia bola hotová, odstavila som a pridala maslo

    Steak na zelenom korení s chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A šup na tanier zemiaky, steaky a redukciu.

    Steak na zelenom korení s chilli redukciou (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

88 komentárov k receptu
Wow! @afataga , hned som vedela,ze tento paradny recept bude tvoj! Ukladam, i ked, musim priznat, so steakmi nemam vela skusenosti. Ked budes otvarat skolu pripravy steakov s redukciami, hlasim sa ako prva:-)
nádherné, super , perfektné. Tak tvoj manžel má dobré
zadosťučinenie za tú včerajšiu diétu. Toto si naozaj zaslúžil.
kraaasne, naozaj profesionalne fotky a este lepsi recept, tu presne plati, ze netreba kilometrovy zoznam surovin, na vycarenie takejto rozpravky ;) dnes by som sa veru k Tebe dala pozvat na obed :)
Škoda že ti nevyšlo to mágium rure , bolo by to chutnejšie , ale na fotkách to nevidieť. Ináč - polepšila si sa - profesionálna práca.
@margaretka28 dakujem
@slavka2012 ohohoho zadrz, ja som len nehodny ucen, tu su ini odbornici na steaky, ale aj tak dakujem
@izabella929 aj tebe dakujem
@medovnicek isto nie len tvojmu :-) dakujem
@jokin a @zuzkabluzka tiez dakujem
@lelinka isto si ich uz vela urobila, ked sa tak vyznas, pridaj aspon jeden, rada sa poucim
@angast v Lopasniku mate nejake myse endemite? nase myse nemaju zobaky, rure mam len jedne tak asik preto, no ale co uz s tebou, musim ti podakovat za pochvalu
Chyba nastala v tom , si nepoužíla pravú svieckovu.Recept dobrý ,úvodné
foto ukazkove, ale maso sa určite v ústach nerozplyvalo...
@babav chyba nastala v niecom inom, ako mi teda vysvetlis, ze minule som robila z takeho isteho masa a bol medium rare? mam ho tu aj uverejneny, mozes si to overit, steaky sa robia z roznych casti kravy, dokonca aj z pupku
@afataga ,len preto , že je polokrvavy neznamená , že je pravý .Dolezite je,
že vam chuti . Keď porovnas obidva recepty ,kvalita masa v tomto druhom je iná,alebo je to tým , že si ho ináč pokrajala....Neber to ako kritiku , žijem v krajine stejkov ,ochutnala som tie prave ;-)
@afataga vynikajuci recept a foto ani nehovorim, jedine co ti mozem povedat k tomu ze preco maso nemas MR ako si chcela je aj velkost a hrubka tvojho masa ale to je len moj odhad, tie teploty pri mojom recepte boli na stak zo svieckovej o hrubke 6 cm,, budem musiet zrejme dopisat hrubku odrezaneho masa ,, inac sa da skontrolovat prepecenie masa aj takym jednoduchym sposobom a to na ruke, ak si tlacis lavou rukov sval pod palcom tak tak tvrde by malo by R ak spojis palec a ukazovak a druhou rukou si stlacis sval pod palcom je to MR ak palec a prostrednik tak M ak palec a prstenik MW a ak palec a malicek tak W :) tak ma to naucil sefkuchar v Michelinke ale to boli vsetko steak zo svieckovej a o hrubke 6cm ...
@babav ved v pohode, kvalita masa je pri oboch rovnaka, robila som to z toho isteho kusa masa, ale pri tom starsom boli kusy vacsie, ale ta slacha mi vadila, tak som ju teraz dala prec a mala som mensie kusky, tak asi preto, nehadam sa o pravosti, ale mam kamarata co tam zil tri roky a hovoril je jedol steaky takmer z kazdej casti kravy
@mesiar dakujem, ta krava ale moc pekne nevyzera
@ethanel dakujem, s tou rukou som to videla na viac videach, ale ja mam asi nejake divne ruky, mne sa to zda vsade rovnake, uz sa asi odhodlam kupit pravu svieckovicu, ale zdalo sa mi skoda ucit sa zaklady na takom drahom mase, myslim, ze uz si to mozem dovolit
@tiginko to som nerobila tebe ale sebe, ale ako vidis, myslela som aj na teba a dala som aspon fazulku zelenu :-) skusim uz aj z pravej
@radost , @daniella9 , @lusinkab dakujem
V českej TV dávajú varenie "Kluci v akci" ( klucivakci.cz). teraz 6.4. práve učili robiť steaky - môžete si pozrieť v archíve. Rada to pozerám, ešte radšej ako Žídka.
čo máte proti myšom ? Myše sú kočovné a teraz ich najviac zaznamenali v okolí Žiliny. Preto sa tam vo veľkom predávajú
kryty na syry proti myšom.
A ako je to s tými kravkami ? Ktorá krava je lepšia na steak ?
Argentinos black anus , alebo Belgická modrá ktorá je biela?
Odborníci raďte.
Oné, preukazy študentov predsa. A starý papier meníme za žltý toaletný hin zo Žiliny. Každý mesiac vozia a pred skúškami aj dvakrát za týždeň.
@masiar aj to modré čo je biele to je tiež býk ? To je čudné , že nikto nato neprišiel . Dobre zamaskovaný aj farba aj vemeno - beťarisko.
@violeta a toto si si dala preložiť? Asi si vtedy chýbala na hodine keď ste sa to učili. Ale túto kravu pridala @lelinka mne len trocha vynechalo písmenko. Ale to vajco z Devínskej máš nádherné .Aj tiginko ti ho závidí. Ona by teraz chcela grilované kura takejto farby.
@viera1
google mi vyhodilo že zo slonom,ale ja som počul že si dávajú anabolické steroidy.
@afataga
Večšina býkov mesových plemien nie je agresívna.
A okrem toho sú ťažký nevládali by šprintovať za tebou.
(angl.klávesy sorry za chyby)
konečne niekto kto so mnou súhlasí. Zoženiem ti to lila vajco.
Zajtra idem na semenár do Blavy , tak sa stavím aj v Devínskej.
Tato debata mi pripomenula mojho velkeho syna ked mal asi 3 roky a moj brat, zootechnik priniesol prospekty plemennych bykov a krav z nejakej vystavy. Maly sa na ne zadival a povedal: "aka pekna kjavicka, aky pekny bycko". Ked som sa obrazkom lepsie prizrela, zistila som, ze sa trafil presne. Na otazku ako to uhadol, mi povedal "bycko ma male vemieno a kjavicka ho ma velke".
@afatga steaky robime asi kazdy tyzden ale nie s falosnej.mam doma odbornika a to neprehanam.top kuchar.nechcem kritizovat a ani on.ale pobedal aj on s falosnej akurat svieckova na smotane.steaky medium rare z jednej aj druhej strany 2 minuty,brutal horuca panvica a potoma 200 stupnou rura a tam 4 minuty.ziadne zakryvanie,to len sparis.chodili ku nam do hotela na krvave a to sme boli novy a vracali sa.ajaj amuz hovori 2 min nechat a ptom je to super.nechcem byt trapna a chvalit sa,muz je steak majster a profi kuchar ale som sa naucila.naposledy som si sama robila a chcela som medium a neviem ako ale urobila som medium rare.nemala som to rada ale tym ze s dubakovou omackou to bolo a ta super stavicka sa tam vyliala s toho meska....mnaaam.ja berem inspiracie z varechy a nechcem nikoho urazit.ale naozaj ....falosna sviecka nieeee na steaky
@angast do japonska netuzim ista kedze v nasich koncinach len tieto kravky tak prepac ze nemam na to jest to a pripravovat.ja som v japonsku nebola a ani nechcem a taktiez v podobnych krajinach ale manzel je super kuchar a vie pripravit rybu fugu .no a kedze hladame domace recepty tak sme tu zakotvili.no a aby si nemal kpomenty odkial to vie,on tam bol.pred nasim zoznamenim


rozhodla som sa, že z toho mäsa bude steak, išla som podľa tvojich receptov a naozaj bol z toho steak :-) vďaka tebe, sa púšťam aj do iného ako sviečkovica. chcela som dať foto na reze, nevyšlo to, tak nabudúce... ĎAKUJEM/E ;-)
jej @irenaw to som rada, ze som niekomu pomohla, tak len skusaj, nie je to az taka veda, ale ani mne vzdy nevajde presne taky ako chcem, ono aj kazde maso a kazde hovado je ine
A hele Zdenda! Nevynechám na Prime žiadnu reláciu s ním! Okrem toho že vie ako sa má variť, má dobré hlášky, napsledy som si zapamätal "koukáš jako prase po první ráně..." :-)
Ľudia !! Preboha čo to tu vyvádzate. Takéto hriešne obrázky na večer sa nedávajú. Zas bude bezsenná noc , hladomor , cesta do chladničky a špajze. Toto sa nesluší oživovať na večer. Irenka !!! To ty si s tým začala . Musím rozmraziť na zajtra rib eye a už mám zas prevrátený jedalníček. Zajtra mal byť dietný obed - no prd bude.

Pridaj komentár k receptu: