Steak na zelenom korení s chilli redukciou (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Chcela som medium rare a zas mi vyšlo medium a to som sa držala rád od ethanela, tak neviem, kde nastala zrada. Príloha je inšpirovaná jokinom.
2 porcie |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Hodinu pred prípravou som mäso vybrala z chladničky, cez steaky sa tiahla šľacha a ja to nemám rada, tak som ju vypreparovala a tak mi vznikli 4 menšie ks. V mažiari som podrvila zelené korenie a dala na mäso z oboch strán, tesne pred prípravou som ho posolila.
- Zohriala som rúru na cca 53° aj s vrchnákom z janskej misy, rozpálila som panvicu, steaky som opekala z jednej strany 1,5 min. a z druhej strany 1 min. Medzi tým sa varily zemiaky prekrojené na polovice.
- Na grilovaciu panvicu som dala trochu masti a opekala som uvarené zemiaky.
- Steaky som dala do rúry na 2 min. Potom som ich vybrala, zakryla alobalom a prikryla krytom na syr. Do panvice som dala výpek, fazuľku, paradajky, víno, podrvené chilli a trochu soli a redukovala som.
- Kým si steaky oddýchli, redukcia bola hotová, odstavila som a pridala maslo
- A šup na tanier zemiaky, steaky a redukciu.