Steak na zelenom korení s chilli redukciou (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Chcela som medium rare a zas mi vyšlo medium a to som sa držala rád od ethanela, tak neviem, kde nastala zrada. Príloha je inšpirovaná jokinom.

2
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hodinu pred prípravou som mäso vybrala z chladničky, cez steaky sa tiahla šľacha a ja to nemám rada, tak som ju vypreparovala a tak mi vznikli 4 menšie ks. V mažiari som podrvila zelené korenie a dala na mäso z oboch strán, tesne pred prípravou som ho posolila.
  2. Zohriala som rúru na cca 53° aj s vrchnákom z janskej misy, rozpálila som panvicu, steaky som opekala z jednej strany 1,5 min. a z druhej strany 1 min. Medzi tým sa varily zemiaky prekrojené na polovice.
  3. Na grilovaciu panvicu som dala trochu masti a opekala som uvarené zemiaky.
  4. Steaky som dala do rúry na 2 min. Potom som ich vybrala, zakryla alobalom a prikryla krytom na syr. Do panvice som dala výpek, fazuľku, paradajky, víno, podrvené chilli a trochu soli a redukovala som.
  5. Kým si steaky oddýchli, redukcia bola hotová, odstavila som a pridala maslo
  6. A šup na tanier zemiaky, steaky a redukciu.