Šťavnaté kuracie rezne s pečenými zemiakmi

Autor receptu: tener

Tento recept mam od bývalej spolužiačky zo strednej školy a od vtedy už kuracie rezne inak nerobím

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kuracie prsia si narežem na rezne, prekryjem potravinárskou fóliou (aby som nemal celú kuchyňu kontaminovanú Listériou) a vyklepem.
  2. Cesnak si nasekám na jemno (čím viac tým lepšie), pridám ho do jogurtu, taktiež pridám ČL čierneho korenia a 1/2 ČL soli. Vložíme rezne, dobre premiešame, aby sa jogurt dostal všade, a v miske prekrytou potravinárskou fóliou necháme odstáť v chladničke 12-24 hodín.
  3. Na druhý deň si zemiaky nakrájam na mesiačiky, dám ich variť v osolenej vode s bobkovým listom a novým korením na 4-6 minút, scedím, nechám trocha vychladnúť. Na hlbší plech si dám olivový olej, vysypem zemiaky, zasa polejem olivovým olejom, pridám korenie na pečené zemiaky, červenú papriku, podla toho či v danom korení je alebo nie je soľ pridám aj trocha soli a na jemno nakrájanú jednu chilli papričku. Všetko premiešam rukami a dám piecť do predhritej rúry na 160-180 °C na cca 30 - 45 minút, záleží ako ich chcete mať urobené, ja ich nechávam dlhšie, aby boli z vonku chrumkavé.
  4. Keď sa zemiaky pečú, rezne očistím od jogurtu ale nie všetko jemná vrstva ostane a v klasickom trojobale vysmažím rezne na oleji. K tomu už len šalát podľa chuti a teraz už za stôl a papať. Ako moja mama hovorí: "Tak sme to baštili, až sa nám bane za ušami robili"