Slané pečivo

Štangle s orechovo-cesnakovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava
10-12 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vo vode s lyžicou medu rozmiešame droždie, pridáme múku, soľ, 100 ml oleja a vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme nakysnúť asi 20 minút.
  2. Do mixéra dáme kešu orechy, cesnak, petržlenovú vňať, rukolu, zvyšný med, šťavu z jedného citróna, parmezán, 100 ml oleja a dôkladne všetko rozmixujeme. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a potrieme pestom.
  3. Potreté cesto preložíme tak, aby vznikli minimálne tri vrstvy. Z cesta nakrájame asi 2 cm tyčinky, ktoré pri ukladaní na plech zvrtneme. Potrieme vajcom a necháme podkysnúť asi 20 minút. Pečieme pri 180 °C 10–12 minút.