Srdce na kyslo s dubákovou omáčkou
Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 24. apríla 2012
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 24. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Na lyžici masla opečieme na malé kocky nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou, pridáme očistené a umyté srdce, pridáme bobkový list, nové a celé čierne korenie a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z druhej polovice masla a múky, pridáme smotanu a dobre prevaríme.
- 2
Omáčku precedíme cez jemné cedidlo, pridáme pokrájané dubáky, ochutíme octom a cukrom a dobre prevaríme. Uvarené srdce pokrájame na porcie a prelejeme hubovou omáčkou. Podávame s maslovými haluškami alebo karlovarskou žemľovou knedľou.
- 3
Ak chceme mať omáčku výraznejšej chuti, môžeme do nej použiť aj sušené hríby. Pri príprave omáčky použijeme aj vodu, v ktorej sa namáčali.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu