Srdce na kyslo s dubákovou omáčkou

Ladislav Dibala
šéfkuchár reštaurácie Koliba pri hoteli Kaskády v Sliači–Sielnici, 24. apríla 2012
Srdce na kyslo s dubákovou omáčkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

800 g
 podľa chuti
1 ks, veľká
2 PL
300 ml
2 PL
300 g čerstvé alebo mrazené




Postup

  1. 1

    Na lyžici masla opečieme na malé kocky nakrájanú cibuľu, zalejeme vodou, pridáme očistené a umyté srdce, pridáme bobkový list, nové a celé čierne korenie a dusíme do mäkka. Mäkké mäso vyberieme a šťavu zahustíme zápražkou pripravenou z druhej polovice masla a múky, pridáme smotanu a dobre prevaríme.

  2. 2

    Omáčku precedíme cez jemné cedidlo, pridáme pokrájané dubáky, ochutíme octom a cukrom a dobre prevaríme. Uvarené srdce pokrájame na porcie a prelejeme hubovou omáčkou. Podávame s maslovými haluškami alebo karlovarskou žemľovou knedľou.

  3. 3

    Ak chceme mať omáčku výraznejšej chuti, môžeme do nej použiť aj sušené hríby. Pri príprave omáčky použijeme aj vodu, v ktorej sa namáčali.

Diskusia k receptu

leomax
Páči sa mi to, recept hodný šéfkuchara. Už viem, čo zajtra ukuchtím.Vďaka za recept!
soncya
Super, včera som kúpila srdcia, chcela som ich robiť na paradajkách, ale urobím takto! Ďakujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia